Quantcast

Kanapių augintojai laukia teismo

Kauno policijos pareigūnai baigė tirti baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais bei neteisėto kanapių auginimo. Po beveik metus trukusio tyrimo kaltinimai šiuo nusikaltimu pateikti grupei asmenų.

2009 metų pabaigoje pareigūnai gavo operatyvinės informacijos, kad keli asmenys verčiasi prekyba psichotropinėmis medžiagomis, o taip pat neteisėtai augina kanapes.

Įtarimams pasitvirtinus, š.m. kovo 16 d. Grigiškėse buvo sulaikytas anksčiau 2 kartus teistas 37 metų amžiaus Vilniaus miesto gyventojas S.Ch., automobiliu gabenęs 837,750 g baltos spalvos miltelių ir 4,985 g rudos spalvos miltelių.

Ekspertizės metu nustatyta, kad baltos spalvos miltelių sudėtyje buvo labai didelis kiekis (379,585 g) psichotropinės medžiagos - metamfetamino, o rudos spalvos milteliuose - 2,137 g narkotinės medžiagos heroino bei narkotinės medžiagos – levometorfano.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas šio asmens vienmetis bendrininkas, anksčiau 6 kartus teistas Kauno gyventojas  N.V., kurio namų pagalbinėje patalpoje kratos metu rasti 3 paketai su baltos spalvos milteliais (2828,69 g). Ekspertizės metu jų sudėtyje rastas labai didelis kiekis - 459,230 g. psichotropinės  medžiagos – metamfetamino.

Tęsdami tyrimą, kitą dieną pareigūnai atliko kratą Kaišiadorių r., Kruonio sen., Avinėlių kaime esančioje sodyboje. Kratos metu čia rasta specialiai įrengta kanapių auginimo plantacija, kurioje buvo auginama 1028 vnt. kanapių daigų, sudarančių 4686,5 g. narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių. Plantaciją prižiūrėjo trečiasis nusikalstamos veiklos bendrininkas – anksčiau neteistas 47 metų Kauno gyventojas R.L., kuris rūpinosi tinkama temperatūra, laistė ir tręšė kanapes.


Tyrimą atlikę ONTV pareigūnai įtarimus pareiškė visiems trims sulaikytiems asmenims. S.Ch. ir N.V. teismo laukia suimti, o neteisėtu kanapių auginimu įtariamam R.L. skirtos kitos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti ir periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Ikiteisminį tyrimą organizavusio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro nutarimu byla perduota į teismą.

Už neteisėtą aguonų ar kanapių auginimą numatyta maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 5 metų, tačiau be šio nusikaltimo, dviems  įtariamiesiems inkriminuojamas ir neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, už ką numatomas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Šiais metais pareigūnai pradėjo 13 ikiteisminių tyrimų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, rado 3 kanapių auginimo plantacijas, sulaikė 70 kg hašišo, kontrabandos būdu gabenamo į Lietuvą ir 99 kg hašišo, iš Lietuvos gabenamo į Baltarusiją, sulaikė 6 kg metamfetamino siuntą, Kauno mieste ir apskrityje likvidavo 13 pastovių narkotinių medžiagų platinimo taškų.


Šiame straipsnyje: kanapėsnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių