Quantcast

Į Šveicariją vykusiame automobilyje - 4,5 milijonų eurų vertės dovana

Italijos policija trečiadienį pranešė radusi 4,5 mln. eurų (15,5 mln. litų) vertės aukso lydinių, kurie buvo paslėpti viename automobilyje, važiavusiame į Šveicariją - iš pažiūros per „eilinę velykinę išvyką su šeima“.

Policija Velykų sekmadienį sustabdė šį automobilį per eilinį patikrinimą, tačiau pareigūnams kilo įtarimų, kai vairuotojas, jo žmona ir trys vaikai pradėjo vis labiau nervintis. Atidžiau patikrinę, pareigūnai rado dvi slėptuves po automobilio krėslais.

„Tai atrodė kaip įprasta Velykų dienos išvyka su šeima“, - sakoma finansų policijos pranešime, kuriame nurodoma, jog automobiliu važiavę sutuoktiniai „atsakinėjo išsisukinėdami“, todėl buvo nuvežti į policijos nuovadą, kur buvo atlikta nuodugni krata.

Pareigūnai rado iš viso 12 aukso luitų, suvyniotų į senus laikraščius ir surištus krūvon lipnia juosta, nurodoma vaizdo įrašuose, kuriuos paskelbė finansų policija šiauriniame Ponte Kjaso miestelyje, esančiame netoli Lugano miesto Šveicarijos pietuose.

Automobilį vairavusiam 53 metų Italijos piliečiui, gyvenančiam Šveicarijoje, pateikti kaltinimai dėl pinigų plovimo, o auksas buvo konfiskuotas.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl šių lydinių kilmės.

Vyras, kuris dirba vienos Šveicarijos bendrovės teisininku, „nepateikė paaiškinimo ir neįvardijo didelio brangiojo metalo kiekio įsigijimo šaltinio“, nurodė policija, nepateikdama daugiau detalių.

Aukso kontrabandos iš Italijos į Šveicariją per Alpių kalnus atvejų smarkiai pagausėjo pastaraisiais mėnesiais, Italijos pareigūnams pradėjus daug tyrimų dėl įtariamo mokesčių vengimo ir pinigų plovimo.


Šiame straipsnyje: kontrabandaauksasaukso lydinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių