Quantcast

Dėl senaties nutraukta Ginklų fondo direktoriaus G.Mišeikio byla

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį suėjus senaties terminui nutraukė baudžiamąją bylą Ginklų fondo direktoriui Gintautui Mišeikiui, kuris kaltintas dėl tarnybos pareigų neatlikimo, pranešė teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Valstybės tarnautojas į kaltinamųjų suolą pateko, kai du Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai buvo sužaloti sprogus, kaip manoma, nekokybiškiems detonatoriams.

Bylos duomenimis, vykdant Policijos departamento užsakymą, 2004-aisiais iš Bulgarijos bendrovės Ginklų fondas įsigijo 200 detonatorių. 2007-aisiais jiems sprogus sužaloti du „Aro“ pareigūnai. Detonatoriai sprogo Vilniuje ir Kauno rajone.

Vilniaus apylinkės prokuratūra G.Mišeikį kaltino, kad jis pirko detonatorius, neįsitikinęs, ar jie saugūs, nereikalavo kokybės sertifikato.

Vienas nukentėjusių pareigūnų prašė priteisti neturtinės žalos atlyginimą - jis neteko pirštų, sprogo ausų būgnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
prie ko cia asmeniskai nukentejes????? Jis VALSTYBES PAREIGUNAS..... už jį valstybė turi kiekvieną į kalėjima su teismu ar be teismo pasodinti..... o dabar????? jo.... uzuojauta visiems pareigunams uz toki valstybes poziuri i juos....

Boba

Boba portretas
Taigi, taigi, kaipgis. Tokia paini byla, kad niekaip nesugebėta ištirti, todėl ir sueina senatis. Idomu, ar nereiktų kelti kai kurių teisėsaugos pareigūnų kvalifikacijos, gal tuomet rečiau sueitų senaties terminas, ar mažiau būtų nutrauktų ar išskaidytų bylų. Juk teisybė turėtų triumfuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių