Quantcast

Daugybę kartų apsivogusį lietuvį Anglijoje išdavė piršto atspaudas

Didžiojoje Britanijoje nuteistas lietuvis, prisidėjęs prie daugybės vagysčių rytų Anglijoje. Vagišių su nusikaltimais susiejo vienintelis piršto atspaudas, rašo britų dienraštis „The East Anglian Daily Times“.

26 metų Edmundas Tamošauskas priklausė vagių gaujai, kuri Safolke (Suffolk), Norfolke (Norfolk) ir Esekse (Essex) įvykdė daugiau nei 90 įsilaužimų į namus praėjusių metų balandžio–rugsėjo mėnesiais. Gaujos nariai įsilauždavo į namus tuo metu, kai jų gyventojai miegodavo, ir apvogdavo namus bei nuvažiuodavo su jų automobiliais, kuriuos vėliau gabendavo į Lietuvą.

Lietuvis buvo suimtas ir nuteistas, kai policijos pareigūnai ant vieno iš vogtų automobilių aptiko jo piršto atspaudą. Po keturias dienas trukusio teismo E. Tamošauskas Norvičo (Norwich) karūnos teismo sprendimu už bendrininkavimą įsilaužiant į namus ir vogtų daiktų slėpimą buvo nuteistas kalėti septynerius su puse metų.

„E. Tamošauskas priklausė nusikalstamai grupuotei, kurios nariai įsilaužė į daugybę namų saugiomis ir ramiomis laikomose bendruomenėse, sukeldami gyventojams nerimą dėl jų saugumo“, – sakė vyriausiasis detektyvas inspektorius Nilas Firmas (Neil Firm).


Šiame straipsnyje: vagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių