Quantcast

Buvęs Seimo narys L.Karalius nuteistas už sukčiavimą

Per apkaltą iš Seimo pašalintas Linas Karalius pripažintas kaltu dėl netikrų dokumentų pagaminimo, jų panaudojimo ir svetimo turto įgijimo apgaule, pranešė prokuratūra.

Teismas už įvykdytas nusikalstamas veikas jam skyrė 10 tūkt. 400 litų (80 MGL) dydžio baudą. Taip pat teismas patenkino Sveikatos apsaugos ministerijos civilinį ieškinį ir iš L.Karaliaus ministerijos naudai priteisė 20 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti.

Vilniaus apygardos teismas bylą išnagrinėjo supaprastinto proceso tvarka.

Tyrimas šioje baudžiamojoje byloje pradėtas kilus įtarimams, kad valstybės biudžeto lėšos panaudotos neteisėtai, dėl to sveikatos apsaugos ministras kreipėsi į prokuratūrą. Įtarimai pasitvirtino ir teismas juos pripažino įrodytais.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorės Indrės Kupcikevičiūtės, aiškinantis šį nusikalstimą atliktos rašysenos ekspertizės, ištirti juridinių asmenų ūkinės finansinės veiklos dokumentai, išanalizuotas pinigų judėjimas, jų išgryninimo aplinkybės.

Anot prokuratūros pranešimo, rasti ir nustatyti su nusikalstama veika susiję asmenys, kurių vardu pasinaudota pridengiant sukčiavimo mechanizmą.

Teismo nuosprendyje konstatuota, kad tuo metu Seimo nariu buvęs L.Karalius 2009 metų gruodį kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją savo motinos Irenos Mažeikienės vadovaujamos viešosios įstaigos „Geri darbai“ vardu.

Bylos duomenimis, lėšų jaunimo fiziniam aktyvumui skatinti turinčiam projektui „Sniego parkas“ L.Karalius prašė žinodamas, kad realiai jokio projekto viešoji įstaiga neorganizuos.

Tuometinis Seimo narys minėtos viešosios įstaigos vardu pagamino netikrus dokumentus, susijusius su projekto „Sniego parkas“ organizavimu ir vykdymu bei juos pateikė ministerijai. Sveikatos apsaugos ministerija suklaidinta šių dokumentų, skyrė 20 tūkst. litų „Sniego parkui“ iš dalies finansuoti. Pinigai pervesti į „Gerų darbų“ banko sąskaitą. Tą pačią dieną pinigai buvo išgryninti.

Tačiau vėliau Sveikatos apsaugos ministerijos atliktas auditas parodė, kad viešoji įstaiga įsipareigojimų nevykdė, todėl pareikalauta lėšas grąžinti.

L.Karalius prisipažino padaręs nusikalstamas veikas, dėl savo veiksmų apgailestavo ir įsipareigojo atlyginti visą padarytą žalą.

L.Karalius į Seimą buvo išrinktas pagal Tautos prisikėlimo partijos sąrašą. 2010 metų lapkritį per jam surengtą apkaltos procesą parlamentaro mandato jis neteko. Neeilinę Seimo sesiją š atostogas Pietryčių Azijoje iškeitęs L.Karalius pripažintas sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
"Per apkaltą iš Seimo pašalintas Linas Karalius pripažintas kaltu dėl netikrų dokumentų pagaminimo, jų panaudojimo ir svetimo turto įgijimo apgaule, pranešė prokuratūra." Teismas už įvykdytas nusikalstamas veikas jam skyrė 10 tūkt. 400 litų (80 MGL) dydžio baudą. Taip pat teismas patenkino Sveikatos apsaugos ministerijos civilinį ieškinį ir iš L.Karaliaus ministerijos naudai priteisė 20 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti. UZ TIEK BAUDZIAMO KODEKSO STRAIPSNIU TIK BAUDA ...???!!! O PAPRASTAS ZMOGUS UZ TUOS PACIUS NUSIKALTIMUS KALEJME SUPUTU...!!!

JURGIS....

JURGIS.... portretas
AS MANAU,KAD LAISVE ATIMT SITAM GRAZUOLIUKUI REIKEJO..O NE BAUDA...TEN BUTU BNIRVANA GIEDOJES..PASTATYTAS SUNIUKU

Kopija

Kopija portretas
Neikit balsuoti 2012-09-02 19:09 Butu prikolas,jei niekas nebebalsuotu.Dabar mus visus durnelius prigauna,kaip naivias cielkas,o pasinaudoja pameta.Juk jus supraskit: kas laimes,vel kelis metus siltai ramiai sedes kresluose ir maugys mobiliuosius,o ziniasklaida is ju kurs sou,bet o kokia is to mums nauda?? Mums tik skriauda daro tokie apsimeteliai.Nera uz ka balsuot,nes cia reik naikint supuvusia sistema,o ne ta pacia vel palaikyt.Jie graziai ciulba,kol neisrinko,o kai isrenka,ciulbesys nutyla.Kiek mes galim jais tiketi??Ir kaskart tas pats per ta pati.Jei jie nesugeba ir nenori stengtis dirbti del liaudies,liaudis turi tokia valdzia ignoruoti,o ne vis tiketi.Naivus mes esam,kaip vaikai,galiu pasakyt,vis mus itikina.Bet protinga gali apgaut 1,2 kartus,bet ne desimtis kartu toj pacioj vietoj. Mes tikri duraciokai,durina mus,o mes vis atleidziam ir tikim.Geriau jau tiket i Dievo egzistavima,bet ne i valdzios sieki dirbti tautos labui. Ir vel visi eis balsuot,ir vel tikesis kazkokio gerio po rinkimu.Net pyktis ima del zmoniu durnumo neispasakyto. Kiek galima tiketi jais?? Liaukimes 1 karta.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių