Quantcast

Ar A.Ūsui prieš mirtį buvo sulaužytas kaklas?

TV3 laidos „Prieš srovę“ pakviestas nepriklausomas kriminalistas teigia Andriaus Ūso mirties vietoje radęs nenuginčijamų įrodymų, kad vienintelis įtariamasis pedoflijos byloje buvo nužudytas.

Daugiau nei 30 metų policijoje kriminalistų dirbęs Juozas Lesčiukaitis sako nustebęs, kad Alytaus rajone Eigirdonių kaime, nusikaltimo vietoje dirbę policijos pareigūnai ir prokurorai paliko tiek daug įkalčių. Jis vandens griovyje rado, kaip spėja, keturračio motociklo, kuriuo važiavo A.Ūsas detalę, o apžiūrėjęs apylinkes, netoliese aptiko ir beržą, prie kurio nusikaltėliai galėjo būti pririšę vienintelį pedofilijos bylos įtariamąjį sustabdžiusį trosą.

Kad vyras važiuodamas galėjo atsitrenki į per kelią nutiestą trosą iškart po A.Ūso mirties spėliojo ir jo artimieji. Jų teigimu, tai liudija skersai vyro krūtinės esanti pailga mėlynė. Anksčiau aiškinę, kad jie netiki, jog A.Ūso mirtis buvo tik nelaimingas atsitikimas ir tvirtinę, kad vyras buvo nužudytas, dabar jo artimieji jau nekalba nei apie nusikaltimą, nei apie tai, kad bandys išsiaiškinti, kas jį nužudė.

Jų nesudomina ir kalbos, kad ekspertizę atlikę specialistai nustatė, jog A.Ūsui buvo sulaužytas sprandas ir išnarinta viena ranka. Apie tai kol kas tyli ir prokurorai. „Prieš srovę“ kalbintas generalinio prokuroro pavaduotojas Tomas Staniulis, paklaustas ar A.Ūso kaklas tikrai buvo sulaužytas, nusprendė į šį klausimą atsakyti tyla.

J.Lesčiukaitis spėja, kad A.Ūsas buvo nužudytas kai pagrasino, kad išduos pedofilo tinklo narius. Kriminalistas sakė matantis tiek A.Ūso, tiek Drąsiaus Kedžo nužudymo bylose daug neatitikimų – kodėl D.Kedys paliko automobilį prie A.Ūso namų, ko prie jų važiavo puikiai žinodamas, kad A.Ūso namuose neras, koks kriminalistas paskambino Laimutei Stankūnaitei iškart po teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudymo? „Ar tai buvo darbinis skambutis, ar asmeninis?“, - klausia J.Lesčiukaitis, nesuprasdamas, kodėl apie J.Furmanavičiaus mirtį iškart buvo pranešta būtent L.Stankūnaitei, nors kaip vėliau tvirino ji pati, ji su nužudytu Kauno apygardos teismo teisėju buvo net nepažįstama.

Kriminalistui taip pat neaišku, kodėl A.Ūsas atsisakė jam skirtos valstybės apsaugos, o šis atsisakymas įvyko iškart po paslaptingo Kauno apygardos prokuratūros Egidijaus Palaimos skambučio D.Kedžio seseriai Neringai Venckienei. „Jis atsisakė valstybės skirtos apsaugos tada, kai D.Kedys jam tapo nepavojingas, kai D.Kedys buvo izoliuotas – arba jam buvo neteisėtai atimta laisvė, arba jis buvo sulaikytas teisėtai, tačiau visuomenė apie tai nebuvo informuota, bet A.Ūsas apie tai sužinojo“, - spėja J.Lesčiukaitis.

Kad D.Kedys buvo nužudytas neabejoja ir jo sesuo. N.Venckienė laidos kūrėjams paaiškino tai, ką jau seniai visi žino – D.Kedžio organizme buvo aptikta devynių receptinių vaistų pėdsakai, ant jo kojų matosi dūrimo žymės, todėl manoma, kad vaistai jam buvo leidžiami prievarta, kad ant pistoleto rasto prie jo kūno nerasta DNR pėdsakų, tačiau jų rasta ant šokolado popierėlio, nors skrandyje paties šokolado ir neaptikta.

Ekspertų išvardintas D.Kedžio skrandžio turinys, laidos kūrėjų nuomone, rodo, kad jis galėjo valgyti ligoninės maistą, todėl įtikinamiausiai jiems atrodo, kad vyras buvo laikomas netoliese esančioje Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje.

Šią versiją ši laida buvo pateikusi iškart vos tik ant Marių kranto buvo rastas negyvas D.Kedys, todėl artimųjų, pagal ekstrasenės nurodymus, surasta galima D.Kedžio slėpimo vieta, apleistos karinės bazės šachtos, „Prieš srovę“ kūrėjams nepasirodė gera vieta slėpti vyrą. Jų nuomone, ši ekstrasensė galėjo būti specialiai pasiųsta pas D.Kedžio artimuosius, kad juos suklaidintų, kad nukreiptų jų dėmesį nuo tikrosios slėptuvės.


Šiame straipsnyje: KedysŪsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių