Quantcast

Alytaus policijos pareigūnai įtariami neteisėtai rinkę asmens duomenis

Dėl to, kad Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai neteisėtai rinko asmens duomenis, praėjusią savaitę pradėti du ikiteisminiai tyrimai, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pirmasis tyrimas pradėtas dėl to, kad Kelių policijos grupės specialistė Tatjana R. nuo 2011 metų liepos pradžios iki 2012-ųjų lapkričio pabaigos neturėdama teisėto pagrindo daugiau kaip 50 kartų tikrino privačių asmenų duomenis. Jau nustatyta, kad visi žmonės, kuriais policijos darbuotoja domėjosi, yra Varėnos rajono gyventojai, tačiau jai įtarimai kol kas nepareikšti.

„Tiriamos kelios versijos. Pareigūnai aiškinasi, ar ji duomenų bazėse naršė iš paprasčiausio smalsumo, ar turėdama kitų tikslų“, - sakė Alytaus rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis.

Kitame tyrime Druskininkų policijos komisariato 27 metų patrulis Modestas K. įtariamas, kad domėjosi informacija apie kelis asmenis, o gautus duomenis galbūt perdavė tretiesiems asmenims ir gavo už tai atlygį. Jam pareikši įtarimai, patrulis trims mėnesiams nušalintas nuo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus

zmogus portretas
Apie savus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių