Quantcast

11 kg amfetamino iš Latvijos įvežęs lietuvis suimtas trims mėnesiams

Trečiadienį Pasvalio rajone muitinės pareigūnų sulaikytas Lietuvos pilietis E. T., slapta mėginęs įvežti į Lietuvą beveik 11 kilogramų amfetamino, penktadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo sprendimu suimtas trims mėnesiams, pranešė Muitinės departamentas.

Trečiadienį apie 17 val. Kauno muitininkai sustabdė patikrindami į Lietuvą įvažiuojantį lietuvio vairuojamą automobilį „Renault Megane“. Lietuvis buvo sustabdytas Lietuvos ir Latvijos pasienyje, Pasvalio rajono Škilinpamušio kaime.

Anot muitinės pranešimo, vairuotojas negalėjo pateikti pareigūnams jokio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, o paklausus apie jo kelionės tikslą nesugebėjo nieko rišliai paaiškinti ir akivaizdžiai jaudinosi.

Pareigūnų įtarimai dar sustiprėjo, kai patikrinimo metu muitinės kinologų tarnybinis šuo, apmokytas ieškoti narkotinių medžiagų, sureagavo į atidarytą automobilio bagažinę

Muitininkams pradėjus tikrinti bagažinėje esančius daiktus, atkreiptas dėmesys į automobilio atsarginį ratą, kuris, net ir išleidus orą, liko kietas. Juoba, kad kinologų tarnybinis šuo taip pat aktyviai sureagavo į ratą.

Rate aptikta 10 paketų, įpakuotų į skaidrios spalvos plastiko maišelius, kaip įtariama, su narkotine medžiaga – amfetaminu. Bendras rastos medžiagos kiekis – apie 11 kilogramų, jos vertė juodojoje rinkoje – maždaug 300 tūkst. litų.

Pareigūnų sulaikytas E.T. anksčiau ne kartą teistas. Jam gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.


Šiame straipsnyje: narkotikaiamfetaminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių