Quantcast

Ugniagesius į gaisrą atviliojęs šaulys „labiausiai mėgo žudyti žmones“

Jungtinėse Valstijose ugniagesius į gaisrą atviliojęs, du iš jų nušovęs ir pats nusižudęs anksčiau jau teistas sunkus nusikaltėlis paliko žinutę, kurioje parašė, kad žmonių žudymas yra mėgstamiausias jo laisvalaikio leidimas, pranešė policija.

Pasak pareigūnų, sudegusiuose nusikaltėlio namuose jie rado apanglėjusius žmogaus palaikus, kurie, kaip manoma, yra kartu su juo gyvenusios jo sesers.

„Man dar reikia pasiruošti ir pažiūrėti, kokią dalį rajono aš galiu sudeginti, ir daryti tai, ką labiausiai mėgstu - žudyti žmones“, - rašoma jo laiške, kuris buvo rastas po žudynių Niujorko valstijos Vebsterio miestelyje pirmadienį, sakė Vebsterio policijos viršininkas Geraldas Pickeringas (Džeraldas Pikeringas).

Pasak jo, 62-jų metų įtariamasis Williamas Spengleris (Viljamas Spengleris) paliko dviejų ar trijų puslapių spausdintą laišką, kurio turinys kol kas neskelbiamas.

G.Pickeringas taip pat negalėjo pasakyti, ar įtariamojo sesuo Cheryl Spengler (Čeril Spengler) žuvo per gaisrą, ar buvo nužudyta anksčiau.

Padegęs savo namą ir automobilį W.Spengleris užėmęs patogią poziciją laukė atvykstančių ugniagesių. Jis turėjo tris šaunamuosius ginklus ir visą „arsenalą“ amunicijos, sakė pareigūnas.

Jis turėjo tokius ginklus kaip .38 kalibro revolverį „Smith & Wesson“, šautuvą „Mossberg“, .223 kalibro šautuvą „Bushmaster“ - šio tipo šautuvą turėjo ir neseniai pradinėje mokykloje Konektikute skerdynes surengęs jaunuolis, nužudęs 20 vaikų ir šešis suaugusius.

Atvykusius ugniagesius W.Spengleris pasitiko šaudydamas į juos. Jo siautėjimą pažabojo iškviesti policininkams.

„Akivaizdi pasala prieš pirmuosius (į gaisrą) reagavusius žmones, - sakė G.Pickeringas. - Iš esmės tai buvo kovos aktas“.

Be minėtų dviejų nušautų ugniagesių, dar du jų kolegos buvo „sunkiai sužeisti“, jie buvo operuoti, sakė G.Pickeringas, pridurdamas, kad sužeistųjų būklė stabili. Vienam sužeistam policijos pareigūnui ligoninėje buvo suteikta medikų pagalba, bet jis išleistas namo.

Sudegė keli namai, nes dėl šaudymo buvo neįmanoma užgesinti gaisro.

G.Spengleris 1980 metais buvo nuteistas kalėti 17 metų dėl savo senelės nužudymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

durnelė

durnelė portretas
"sunkiai sužeisti"... Čia reikia skliaustelių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių