Quantcast

D.Britanijoj sutuoktiniai pripažinti kaltais dėl 6 vaikų žūties gaisre

Didžiojoje Britanijoje vienai sutuoktinių porai trečiadienį gali būti skirta ilga laisvės atėmimo bausmė už sukeltą gaisrą, nusinešusį šešių jų vaikų gyvybes, kai, pasak prokurorų, dėmesį turėjęs pritraukti triukas virto didžiule tragedija.

Mickas Philpottas (Mikas Filpotas) ir jo žmones Mairead (Mared) buvo pripažinti kaltais dėl netyčinio nužudymo per incidentą, įvykusį pernai gegužę centrinės Anglijos mieste Derbyje.

Penkių vaikų, kurių amžius - nuo penkerių iki 13 metų, žūtis Britanijoje daugelį pašiurpino ir sulaukė didžiulio atgarsio.

Pasak prokurorų, Philpottai sugalvojo padegti savo namą, aplaistę jį benzinu, ir išgelbėti vaikus, o kaltę suversti buvusiai Micko Philpotto meilužei, kad jis įgytų pranašumą bylinėjantis dėl vaikų globos teisių.

Kaip teigiama, sutuoktiniai ir jų draugas Paulas Mosley (Polas Moslis) suplanavo suguldyti visus šešis vaikus miegoti viename kambaryje, kad juos būtų galima iškelti per langą, įsiplieskus liepsnoms. Tačiau prokuroras Richardas Lathamas (Ričardas Latamas) nurodė, kad šis planas žlugo po kelių minučių, nes įsiplieskęs gaisras buvo daug smarkesnis nei planuota, o tėvas nesugebėjo išdaužti lango, kad patektų vidun.

Prasidėjus gaisrui, vaikai miegojo savo lovose. Penki iš jų mirė tą rytą, o šeštasis - po trijų dienų ligoninėje.

Nagrinėjant bylą, prisiekusieji išgirdo detalių apie neįprastą 56 metų Micko Philpotto gyvenimą. Šis vyras turėjo 17 vaikų su penkiomis moterimis, taip pat gyveno viename name su savo 32 metų žmona ir meiluže.

Jis laikytas vietos garsenybe ir buvo pelnęs „Begėdžio Micko“ pravardę pagal televizijos serialą „Begėdžiai“ (Shameless), vaizduojantį asocialios darbininkų klasės šeimos gyvenimą. Mickas taip pat yra dalyvavęs vienoje televizijos pokalbių laidoje, kurioje gynė savo gyvenimo būdą.

Policijai greitai kilo įtarimų dėl gaisro Philpottų namuose, todėl pareigūnai paslėpė pasiklausymo viešbučio numeryje, kuriame apsistojo sutuoktiniai. Prisiekusieji išklausė garso įrašą, kuriame Mickas girdimas klausiantis žmonos: „Ar laikaisi tos istorijos?“

Prisiekusieji nebuvo informuoti, kad šis vyras anksčiau buvo teistas dėl pasikėsinimo nužudyti, kai būdamas 21 metų sužalojo peiliu savo buvusią merginą ir jos motiną.

Ši istorija trečiadienį pateko į pirmuosius puslapius, o žiniasklaida vadino Micką Philpottą daugybės visuomenės blogybių atspindžiu.

Liberalios pakraipos dienraštis „The Guardian“ rašo, kad šis vyras buvo „pamišęs savivaldžiautojas, kurio buitinis smurtas liko nepastebėtas“.

Konservatyvusis laikraštis „Daily Mail“ jį laiko „ydingu Jungtinės Karalystės gerovės sistemos produktu“, o „Daily Mirror“ pareiškė, kad Mickas yra „grynas blogis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių