Quantcast

Nemokamos „Windows 8“ galiojimas baigsis sausio 15 d.

Nežiūrint į tai, kad komercinės „Windows 8“ versijas debiutas prekyboje įvyko prieš du mėnesius, nemažai asmeninių kompiuterių vartotojų ir toliau naudojasi susipažinimui skirta šios operacinės sistemos versija, kurią buvo galima nemokamai parsisiųsti iš el. parduotuvės „Windows Store“.

Vis tik tokiems vartotojams korporacija „Microsoft“ primena: „nemokamas sūris“ baigsis 2013 m. sausio 15 d. Taigi jau sausio 16 d. bandomosios „Windows 8“ versijos nustos veikusios ir privers perkrauti kompiuterį maždaug kas kelias minutes tol, kol nebus aktyvuoti legali licencija. Apie tokio pobūdžio operacinės sistemos veiksmus greičiausiai bus pradėti gauti pranešimai jau nuo sausio 1 d.

Teigiama, kad kartu su pačia operacine sistema „Windows 8“ nustos veikusios ir iš „Windows Store“ parsisiųstos aplikacijos, jei jos buvo parsiųstos tuomet, kai naudota OS bandomoji versija. Tikinama, kad po legalios komercinės licencijos aktyvavimo visos programos veiks kaip ir anksčiau, kartu bus išsaugoti ir vartotojų atlikti nustatymai.

Priminsime, jog nemokamas „Windows 8“ kopijas korporacija „Microsoft“ ėmė siūlyti dar 2012 m. rugsėjo mėnesį, o iš viso buvo išleistos trys versijos, skirtos programinės įrangos kūrėjams („Developer Preview“), namų vartotojams („Consumer Preview“), o taip pat „Prie Release“ versija, po kurios jau debiutavo galutinė, kurią dabar ir galima įsigyti kiekvienoje kompiuterinės įrangos parduotuvėje.


Šiame straipsnyje: windowsWindows 8Microsoft

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių