Quantcast

Mokslininkai: po 20 metų vandens bus žymiai mažiau nei reikės

Mokslininkai prognozuoja, kad po 20 metų dėl klimato kaitos ir žmonių populiacijos augimo vandens paklausa 40 proc. viršys pasiūlą.

Ekspertai įsitikinę, kad pasauliui reikalingas naujas požiūris į vandenį.

Kaip informuoja dailymail.co.uk, ateinančius du dešimtmečius trečdalis žmonijos turės tik 50 proc. vandens kiekio, kuris yra būtinas pagrindiniams žmogaus poreikiams tenkinti.

Agrikultūra, kuri išnaudoja 71 proc. vandens, taip pat stipriai nukentės, o tai pirmiausia atsispindės maisto produkcijoje.

Mokslininkų duomenimis, siekiant didinti vandens pasiūlą, per metus prireiktų 501 trilijono litų, tačiau derinant pasiūlos didinimą su paklausos mažinimu išlaidos gali sumažėti net iki 125 trilijonų litų.


Šiame straipsnyje: vanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Silvestras

Silvestras portretas
Man juokinga tas atšilimas, nes jie visur jį kiša nors prie vandens tai nei prie ko. Pilna vandens yra jūrose ir vandenynuose. Taigi aš nematau kur yra problema pradėti naudoti vandenynų vandenį švariai išvalius. Galėtų ką nors įdomesnio padaryti negu visur kišti tą atšilimą kurio galbūt net nėra.

AS

AS portretas
jei butu atsilimas tai ziema temperatura butu pliusine o ne -15 :D

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Juokingai atrodo kai vienas mokslininkas šaukia, kad klimato atšilimas ,kiti ,kad atšalimas.Kas stebėjo mūsų klimatą kokius penkis šimtus metų?Kas gali pasakyti koks buvo tada klimatas?Viena aišku ,mokslininkai yra nustatę,kad prieš pora šimtmečių oras buvo užterštas labiau nei dabar.Nes tada žmonės naudojo tipo daug anglies.Kai praeis dar keli šimtai metų tada ir galės pasakyti maždaug ant kiek pasikeitė klimatas.O dabar aš skaitau tai tik spelionės ir geras būdas iš to darytis pinigus.Kas paneigs?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių