Quantcast

KTU įdiegė programėlę išmaniesiems telefonams

Kauno technologijos universitetas (KTU) pirmasis iš Lietuvos aukštųjų mokyklų sukūrė ir įdiegė programėlę „Ką studijuoti“, skirtą išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. 

Sukurti mobiliąją programėlę KTU specialistus įkvėpė telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“, kurios darbuotojai teikė vertingas konsultacijas ir padėjo kurti pačią programėlę.

„Universitetas ne tik turi eiti koja kojon su naujausiomis technologijomis, bet ir pats inicijuoti jų atsiradimą, diktuoti madas, – teigia KTU rektorius prof. Petras Baršauskas. – Sukūrę programėlę „Ką studijuoti“ išmaniesiems telefonams, norime kuo plačiau atverti Universiteto duris jaunimui, parodyti jam, kad studijuodamas pats galės kurti, diegti naujausias technologijas. Pačiu projektu siekta padėti moksleiviams pasirinkti atitinkančias jų lūkesčius ir gebėjimus studijų programas“. 

Programėlėje suteikiama informacija apie šią aukštąją mokyklą, priėmimo į ją sąlygas ir informacija, kodėl verta studijuoti KTU. Parsisiuntus ir savo išmaniajame telefone įsidiegus programėlę „Ką studijuoti“,  siūloma atlikti patrauklų testą, padėsiantį atsakyti į klausimą, kokias studijas pasirinkti KTU. 

Programėlė „Ką studijuoti“ veikia ir išmaniuosiuose telefonuose, ir planšetiniuose kompiuteriuose, yra suderinama su „Android“ ir iOS“ operacinėmis sistemomis. Programėlė yra nemokama, ją galima parsisiųsti iš „Android“ ir netrukus iš „AppStore“ programėlių parduotuvių. Rasti daugiau informacijos apie programėlę „Ką studijuoti“ ir parsisiųsti ją galima iš „Omnitel“ programėlių portalo.


Šiame straipsnyje: KTUPetras Baršauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių