Quantcast

Kosmoso turistai po 5 metų galės skristi aplink Mėnulį

Bendrovė „Space Adventures“, organizuojanti privačius kosminių turistų skrydžius Rusijos kosminiais laivais „Sojuz“, ketina 2017 metais surengti pilotuojamą skrydį aplink Mėnulį.

„Mūsų dažnai klausinėja, kada pradėsime šią misiją. Kadangi mes jau esame pardavę vieną vietą ir artimiausiu metu planuojame parduoti antrą, planuojame, kad pradėsime misiją, kai bus minimos 50-osios “Apollo„ programos metinės. Programos pradžią skaičiuoju nuo planuoto “Apollo 1„ paleidimo 1967 metų vasarį. Penkiasdešimt metų nuo šios datos sukaks 2017 metų vasarį, t.y. maždaug po penkerių metų, skaičiuojant nuo šios dienos“, - pareiškė „Space Adventures“ generalinis direktorius Ericas Andersonas vaizdo įraše, kuris įdėtas bendrovės tinklalapyje.

Apie galimybę apskristi mėnulį kosminiu laivu „Sojuz“ kompanija „Space Adventures“ paskelbė 2005 metų rugpjūtį, tada kelionės kaina siekė 100 mln. dolerių.

Jis priminė, kad „Apollo 1“ paleidimas baigėsi tragedija, ir nėra geresnės galimybės pagerbti žuvusiųjų atminimą, kaip „privačiu skrydžiu apie Mėnulį vėl įžiebti tyrinėjimų dvasią“.

2011 metų sausio pabaigoje „Space Adventures“ paskelbė, kad privačiam asmeniui už 150 mln. dolerių pardavusi vieną iš dviejų bilietų į pirmą komercinę kosminę kelionę laivu „Sojuz“ aplink Mėnulį.

Pamaskvėje įsikūrusi  Rusijos raketinės ir kosminės technikos korporacija  „Energija“ pasiūlė dvi schemas komerciniam skrydžiui aplink Mėnulį realizuoti.

Pirmoji numato atskirą „Sojuz“ ir  įsibėgėjimo bloko iškėlimą, jų susijungimą Žemės orbitoje, skrydį Mėnulio link, „Sojuz“ atsiskyrimą nuo įsibėgėjimo bloko, skrydį aplink Mėnulio, grįžimą atgal į Žemę ir nusileidimą. Tokia kelionė truks aštuonias devynias dienas.

Antroji numato papildomą apsilankymą Tarptautinėj kosmoso stotyje (TKS) prieš susijungiant su įsibėgėjimo bloku ir skrydžiu Mėnulio link. Ši kelionė truktų nuo 9 iki 21 paros.

Bendrovė „Space Adventures“ buvo įsteigta 1998 metais. Ji suteikia privatiems asmenims galimybes skristi į kosmosą ir jau surengė 8 kosmoso turistų keliones į TKS.


Šiame straipsnyje: mėnuliskosmoso turizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių