Quantcast

Bet kokie neramumai Korėjos pusiasalyje - tragiški technologijų rinkai

Nepaisant to, kad Pietų Korėja turi tokius elektronikos gigantus kaip „Samsung“ ir LG, tai yra maža valstybė, ją palyginus su kitomis. Nežvelgiant į tai, technologijų rinkoje ji dominuoja. Ši šalis pagamina netgi 70 proc. visų ekranų, 66 proc. DRAM atminties bei 4 proc. „NAND Flash“ atminties.

Nors daugelis tokią įvykių eigą atmeta, tačiau kas atsitiktų, jei neturtingi kaimynai iš Šiaurės Korėjos nuspręstų kariauti? Taip, galbūt karas baigtųsi greitai, tačiau partizaninis - tikrai ne. Tai iškarto sutrikdytų normalų darbą Pietų Korėjoje, kaip ir komponentų tiekimą visai industrijai.

Rinkos tyrimų kompanija „IHS iSuppli“ sako, jog aukšto lygio kompanijos turi komandas, kurios apsvarsto įvairius variantus, kurie galėtų pakenkti jų verslui. Keletą pastarųjų mėnesių paaštrėję santykiai tarp Š. ir P. Korėjų tikrai įeina į sąrašą, kuriame yra įvairiausi galimi ateities scenarijai.

„Pietų Korėja vaidina vis didesnį vaidmenį pasaulinėje technologijų rinkoje. Kai rinkos, iš kurių gauname komponentus, taip „susipintos“, bet koks reikšmingesnis sutrikdymas regione paveiktų visą pasaulį, kaip ir kompanijas net visai neesančias tame regione.“, - rašo „IHS iSuppli“.

Su tuo nesutikti sunku. Prie jau minėtų faktų galime pridurti, kad „Samsung“ ir „SK Hynix“ yra įsikūrę Seule, kuris yra vos už maždaug 50 kilometrų nuo Šiaurės Korėjos. Vien tik LG ir „Samsung“ pagamina apie 50 proc. visų LCD ekranų, o pastarieji pirmauja ir telefonų gamyboje.



Šiame straipsnyje: korėjos pusiasalisIT rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių