Quantcast

Amerikiečiui lieknėti padeda kalorijas „siurbiantis“ šaldytuvas

Doukas Charalampos – puikų darbą turintis amerikietis. Bėda vienintelė – jis sėdimas. Siekdamas kuo daugiau „pakrutėti“, 31-rių metų interneto ekspertas įsigijo mobilųjį elektroninį žingsniamatį „Fitbit“, skelbia huffingtonpost.com.

Deja, kaip ir dažniausiai nutinka, tai nepaskatino „pilvočiaus“ daugiau judėti. Prietaisas esą tik rinkdavo paros duomenis, juos perkeldavo į išmanųjį telefoną „iPhone“ ir specialią interneto svetainę.

Skaičiais juk nesulieknėsi... Ieškodamas naujo stimulo kovai su pilvuku, vyras išardė „Fitbit“ ir pajungė jį į nuotoliniu būdu valdomą elektros kištuką, kuris „maitina“ jo šaldytuvą. Tai amerikietį motyvuoja judėti – jei jis nenužingsniuoja reikiamos dienos normos, šaldytuvas atsijungia nuo elektros, o jame esantys produktai genda. Žiauriau ir būti negali!

"Praleidžiu per daug valandų prie kompiuterio, ir per dažnai pamirštu apie būtiną fizinį aktyvumą. Man reikėjo itin stiprios motyvacijos“, - žurnalistams elektroniniu paštu rašė vyras.

Minėtasis „Fitbit“ kainuoja apie 100 JAV dolerių, ir veikia tik su „iPhone“. Versija išmaniesiems telefonams su „Android OS“ taip ir nepasirodė. Beje, duomenis nuolat reikia sinchronizuoti per kompiuterį.

Newsru.com pastebi, kad už „amerikietišką šimtinę“ kainuojantį žingsniamatį ne ką prastesnės yra programėlės ir „Android“ išmaniuosiuose telefonuose. Panašią lieknėjimo programą siūlo ir „Google Play“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių