Quantcast

Akmenės rajone galima kurti Juros periodo parką?

Akmenės rajone galima steigti Juros periodo parką, teigia Lietuvos geologijos tarnyba.

„Akmenės krašte yra visos prielaidos įrengti tokį parką“, - teigia geologai.

Anot jų, Akmenės rajonas yra unikalus savo geologine sandara, nes tik šioje Lietuvos vietoje galima pamatyti juros ir triaso periodų uolienas, paliesti dinozaurų laikmečio gyvūnų liekanas – fosilijas.

„Geologinių objektų įvairovė Akmenės rajone yra didžiulė ir unikali. Šią ypatybę būtina išnaudoti Akmenės krašto įvaizdžio formavimui, lankytojų ir investicijų pritraukimui ir tuo pačiu ekonominės, socialinės ir netgi kultūrinės būklės gerinimui“, - teigiama tarnybos pranešime.

Idėja įkurti panašų parką Akmenės krašte, kur rasta įvairių juros ir triaso geologinių periodų fosilijų, kilo prieš kelis metus.

Akmenės rajono savivaldybės taryba 2012 metų gruodį patvirtino Akmenės rajono savivaldybės geologinio paveldo propagavimo ir geologinio turizmo plėtros koncepciją. Viena iš koncepcijos idėjų – Juros periodo parko steigimas Akmenės krašte.

Gruodį Akmenės rajono vadovai parko kūrimo galimybes aptarė su geologais. Pastarieji pareiškė matantys prielaidas steigti čia tokį parką.

Europoje yra ne vienas juros periodo parkas, keli tokie parkai yra kaimyninėje Lenkijoje. Anot pranešimo, jie populiarūs, sulaukia daug lankytojų ir neša didelį pelną.

Tuo metu Baltijos šalyse kol kas nėra nė vieno juros periodo parko. Jei jis atsirastų Akmenės rajone, būtų pirmasis Baltijos šalyse.

Jura - vidurinis mezozojaus eros etapas, prasidėjęs maždaug prieš 200 milijonus metų, kai didelę dabartinės Europos dalį sėmė vanduo, buvo šilta ir drėgna, vešėjo didžiuliai papartynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių