Quantcast

Žalgirio arenai - 50 mln. litų injekcija

Kauno Žalgirio arenai bus skirta 50 mln. litų ES parama. Tokį įsakymą pasirašė ūkio ministras Dainius Kreivys.

Pinigai pasieks Kauno miesto savivaldybę, kai bus pasirašyta trišalė Kauno savivaldybės, Ūkio ministerijos ir Lietuvos verslo paramos agentūros sutartis.

Kauno pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje į Valstybės planuojamų nacionalinės svarbos turizmo projektų, siūlomų finansuoti iš 2007-2013 metų ES paramos lėšų, sąrašą įtraukti dar 2008-aisiais.

Atsižvelgdama į tai, kad Kauno pramogų ir sporto kompleksui suteiktas nacionalinės svarbos objekto statusas ir kad tai yra didelės apimties projektas (projekto bendra vertė yra didesnė negu 50 mln. eurų), Ūkio ministerija siūlo sudaryti darbo grupę, tvirtinamą Ministro pirmininko potvarkiu. 

Darbo grupė būtų sudaryta iš Finansų ir Ūkio ministerijų, Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos verslo paramos agentūros, Kauno miesto savivaldybės atstovų ir koordinuotų projekto finansavimo ir administravimo sutarties specialiųjų sąlygų parengimo eigą.

Arenos projekto vertė - 169,9 mln. litų. Projektas finansuojamas savivaldybės, valstybės bei ES lėšomis. Kovo mėnesį Kauno savivaldybės taryba statomiems rūmams suteikė Žalgirio vardą.

2011 metais vyksiantis Europos krepšinio čempionatas į Lietuvą turėtų pritraukti apie 30 tūkst. svečių iš užsienio.

FIBA-Europe sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje priėmė 2005 metais. Numatoma, kad grupės varžybos vyks 4 miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Atkrintamosios varžybos bus žaidžiamos Kaune ir Vilniuje. Tai bus jau 37-tas vyrų Europos krepšinio čempionatas ir antras kartas, kai Lietuva organizuos Europos krepšinio pirmenybes.


Šiame straipsnyje: Žalgirio arenaKauno arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių