Quantcast

Vilniuje prieš armėnus protestavo jaunimas iš Azerbaidžano

Minėdami 21-ąsias konflikto Kalnų Karabache metines Vilniuje prie Armėnijos ambasados protestavo grupė jaunuolių iš Azerbaidžano.

Protesto akciją organizavo ir Vilniaus savivaldybės leidimą jai gavo dvi azerbaidžaniečių organizacijos – asociacija „Giuniaš“ ir visuomeninė organizacija „Azeri“. Leidimas buvo išduotas protestuotojų grupei iki 150 žmonių, tačiau į akciją susirinko kur kas mažiau dalyvių.

Azerbaidžano vėliavomis nešini jaunuoliai prie Lenktojoje gatvėje 17 numeriu pažymėto namo esančios Armėnijos ambasados pirmadienio vidurdienį protestavo gana tyliai. Apie protestą nebuvo informuota vietos žiniasklaida, tačiau azerbaidžaniečių protestą nušvietė žurnalistai iš Azerbaidžano.

Po protesto dalis grupės Gedimino prospektu patraukė Azerbaidžano ambasados link. Portalo diena.lt žurnalistų kalbintas vienas iš akcijos dalyvių, prisistatęs Emiliu, teigė, kad tai nebyli ir tyli akcija, kurios tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į Kalnų karabacho klausimą. Šis regionas anot azerbaidžaniečių yra etninės Azerbaidžano žemės ir 1992 m. buvo neteisėtai okupuotas Armėnijos.

„Mūsų iš viso buvo 100 žmonių. Rytoj mes važiuosime ir protestuosime Kaune. Svarbiausia, kad armėnai nesužinotų“, - atvyravo protesto akcijos dalyvis.

Armėnijos ambasados atstovė portalui diena.lt teigė, kad tai pirmas toks azerbaidžaniečių protestas prie ambasados pastato.

„Tai pirmas kartas. Iš viso jų buvo apie 40 žmonių. Jie buvo su Azerbaidžano vėliavomis. Su niekuo iš ambasados darbuotojų jie nesusitiko, tačiau į pašto dėžutę įmetė peticiją Kalnų Karabacho klausimu“, - teigė ambasados darbuotoja.

Kauno savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius patvirtino, kad vasario 26 dienai yra išduotas leidimas renginiui – akcijai „Azerbaidžano istorijos nuotraukų paroda“. Planuojama akcijos pradžios vieta – Mykolo Archangelo bažnyčia nuo kurios renginio dalyviai su nuotraukomis rankose Laisvės prospektu žygiuos fontano link.

Nuotraukose greičiausiai bus demonstruojami Kalnų Karabacho konflikto vaizdai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joana

Joana portretas
Prisiminkime zudika R. Safarova, ir viskas bus aisku apie Azerbaijaniecius.....

Anna

Anna portretas
:D gerai pasake, '' Svarbiausia, kad armenai nesuzinotu ", is sito sakinio galima suprasti (manau, taip ir yra), kad azerai bijo armenu :))) Ne paslaptis, kad azerai megsta zudyt..., troksta kraujo...o tokie zudikai, kaip pvz Safarovas, jiems yra tautos herojus.

oi

oi portretas
„Azerbaidžano istorijos nuotraukų paroda“ :))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių