Quantcast

Tuščias buvusios „Juodojo erelio“ vaistinės patalpas siūlo parduoti

Uostamiesčio tarybai siūloma koreguoti privatizuojamų objektų sąrašą. Į jį norima įtraukti ir miesto centre esančias patalpas, kurioje anksčiau veikė vaistinė.

Iš privatizuojamų objektų sąrašo siūloma išbraukti keturis, įtraukti norima du objektus.

Išbraukti iš sąrašo siūloma administracines patalpas, esančias Taikos prospekte 107.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės teigimu, dalis šių patalpų yra išnuomota, kita – leista naudotis pagal panaudos sutartį.

Iš privatizuojamų objektų sąrašo siūloma pašalinti ir Turgaus gatvės 21 pastatą, kuriame anksčiau veikė poliklinika. Miesto tarybos sprendimu šis pastatas yra perduotas Vakarų Lietuvos verslo kolegijai. Ji statiniu galės naudotis dar mažiausiai ketverius metus.

Anot G.Paulikienės, Vakarų Lietuvos verslo kolegija atliko pastato kapitalinį remontą savo lėšomis. Investuota buvo apie 1,5 mln. litų. Tad pastatą laikyti privatizuojamų objektų sąraše yra netikslinga.

Neparduoti siūloma ir pastatą, esantį K.Donelaičio gatvė 12A. Buvusi skalbykla yra avarinės būklės ir pripažinta netinkama naudoti. Šį statinį reikėtų nugriauti.

Privatizuojamų objektų sąrašą siūloma papildyti patalpomis, kurios yra Tauralaukyje, Jaunimo gatvėje 4. G.Paulikienė pasakojo, kad jos savivaldybei priskirtos teismo keliu. Šios patalpos buvo bešeimininkės.

Anksčiau jose buvo įsikūręs pašto skyrius, tačiau vėliau išsikraustė.

Anot G.Paulikienės, šių patalpų savivaldybės veikloje nelabai įmanoma panaudoti. Dalis jų yra bendro naudojimo. Per jas vaikšto ir kiti asmenys.

Į privatizuojamų objektų sąrašą siūloma įtraukti ir Turgaus gatvės 19 name esančias patalpas, kuriose anksčiau veikė vaistinė „Juodasis erelis“. Įmonės veikla praėjusių metų viduryje buvo nutraukta. Ji likviduota.

G.Paulikienė pasakojo, kad miesto centre esančias patalpas bandyta kelis kartus išnuomoti, bet nesėkmingai. Vedėja pabrėžė, kad jos nereikalingos savivaldos funkcijoms vykdyti.

Jei šie objektai bus įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą, jie bus parduodami aukciono būdu. Dėl to turi apsispręsti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
vaistinė yra istorinis pastatas, kas ten bus po privatizacijos neaišku, bet prarasime įdomų ir svarbiausia tiek ilgai veikusį pagal paskirtį objektą. Ar nereiktų čia pasistengti, kad vėl veiktų vaistinė, nes senamiestis taps visai išdvėsusiu

Vardas

Vardas portretas
Ar ta vaistinė nėra įtraukta į valstybės saugomų objektų sąrašą? Juk tai Klaipėdos istorija. Negi Klaipėdai tas pats, kas vyksta su jos istorijos paminklais?

Jons

Jons portretas
Vaistine jau senai reikėjo įtraukti į paveldą, kas nebuvo padaryta savo laiku.Dabar niekas dėl to nesuka galvos ir nesiruošia nieko išskirtinio daryti.Adju, vaistine, ateina privatininkas:DDDDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių