Quantcast

Šaudęs, paskui užmigęs kariškis prie žurnalistų teisme nekalba

Palemone buvusios draugės namuose šaudęs, o vėliau įkaitę paėmęs Mindaugas Mickėnas vis dar neduoda parodymų teisme.

Sausio mėnesį buvusios merginos duris apšaudęs, pro balkoną į butą patekęs ir jame rastą merginą įkaite paėmęs buvęs kariškis ir toliau nesislapsto nuo kamerų bei fotoaparatų, tačiau dalyvaujant žurnalistams, parodymus duoti atsisako.

Kauno apygardos teisme trys nukentėjusieji parodymus davė praėjusią savaitę, o antradienį buvo apklausti dar keli liudininkai. Vienas iš jų – kaltinamojo vaikystės draugas Nerijus Č.

Įvykių sūkuryje jam paskambinęs M.Mickėnas paprašė atvežti mamą ir atvažiuoti pačiam. Kitaip kariškis grasino nusižudyti. Į įvykio vietą atskubėjęs Nerijus Č. draugui skambino ne kartą, tačiau teigė negalėjęs susikalbėti, nes M.Mickėnas jau buvo girtas kaip dūmas. Vieno pokalbio telefonu metu Nerijus Č. kalbėjo su įkaite paimta buvusios kaltinamojo draugės Jolantos drauge Rima. Liudininkas teigė negalėjęs susikalbėti su nukentėjusia, nes šoko būsenoje buvusi mergina kalbėjo nerišliai.

Nerijaus Č. parodymai galėjo sukelti įtarimų teismui, nes pokalbį pasiklausę policijos patruliai teigė girdėję, kaip mergina aiškiai pasakė, jog M.Mickėnas laiko ginklą jai prie galvos ir grasina susidoroti.

M.Mickėnui nenaudingų parodymų metu, kaltinamasis vis purtė galvą, tačiau savo įvykių versijos neatskleidė.

„Nieko nesakysiu, kol salėje bus 13 tūkst. žurnalistų. Esu skaitęs, kokių nesąmonių jie apie mane prirašė“, – sakė M.Mickėnas.

M.Mickėnas gali pasiruošti graudinančią, kai kuriuos kaltinimus neigiančią kalbą, tačiau griežtos atsakomybės jam greičiausiai išvengti nepavyks.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytas, kad prieš vidurnaktį M.Mickėnas veržėsi į buvusios draugės namus, o išgirdęs, kad kviečiama policija, paleido šūvių krušą į medines duris. Tuo metu už jų stovėjo buvusi kariškio draugė Jolanta F., tolėliau stovėjo jos brolis Donatas F., viename kambaryje sėdėjo jo draugas Dainius D., kitame kambaryje miegojo šeimininkės draugė Rima M.

Duris apšaudęs M.Mickėnas išbėgo į lauką, įsirioglino į balkoną, šovė į balkono durų stiklą ir pateko į vidų. Bylos duomenimis, viduje jis dar paleido mažiausiai vieną šūvį. Trys jaunuoliai puolė į lauką, o tarp įsibrovėlio ir lauko durų likusi Rima M. tapo M.Mickėno įkaite. Nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę, jei girtas nusikaltėlis nebūtų užmigęs.      

„Ar buvo baisu? Taip, labai“, – antradienį teismui sakė įvykių naktį siaubą išgyvenęs, tačiau nukentėjusiuoju savęs nelaikantis Dainius D.

Paskutiniai liudininkai bus apklausti kito teismo posėdžio metu.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių