Quantcast

Rumšiškėse - šventė visai šeimai

Šiandien Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse karaliavo šeimos. Prisijungti prie šventės „Čia visa Lietuva“ - nevėlu ir rytoj.

„Kirtę vartus iš karto sukite į dešinę. Rodyklė jums rodys kelią“, - šventės svečius sveikino juodais drabužiais apsirengęs apsaugininkas. Dar keli jo kolegos stovėjo prie muziejų juosiančios tvoros, kad pro tarpus neprasmuktų „zuikiai“. Pro šalį praėjus rudaakei čigonei su arkliuku poni, griežtuose apsaugininkų veiduose atsirado šypsenos.  „Gražuolė“, - seilę varvino vyriškiai.  

Persirengėlių šeimų šventėje šventėje netrūko. Pieva lakstė Pepė, prie palapinės trypčiojo baltomis, lyg fėjų skraistėmis apsisiautusios merginos, ant suolelio įsitaisė būrys jaunuolių su spalvotais perukais.

Visi norintys čia galėjo išbandyti rankos taiklumą tiriniais šautuvais, kamuoliukais  ir lankais. Amatininkai mažuosius mokė kaip gaminti žvakes, žiesti puodus, sendinti auskarus ir papuošalų dėžutes.

Praeivių akį traukė lietuviškais, natūraliais smilkalais, meduoliais, meilės, laimės ir sėkmės kerų milteliais apkrauti prekystaliai. Keli prekybininkai svečiams bandė įbrukti pigius kinietiškus niekučius: cypsinčius šuniukus, šviesoje mirksinčius kamuoliukus. Tiesa, pastarieji čia nebuvo paklausūs.

Pasisekimo neturėjo ir arklio-dviračio vairuotojas, už kelionę muziejaus keliukais prašęs 12 lt. „Geriau už juos kopūstų su rūkytomis dešrelėmis paragausiu“, - skubėdamas prie palapinės, iš kurios sklido gardūs kvapai suniurnėjo šventės svečias.

 


Šiame straipsnyje: Rumšiškės šeimos šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių