Quantcast

Rudeninėje mugėje – sezoninė paklausa

Savaitgalį Laisvės alėjoje vykstanti Rudens gėrybių ir amatų mugė gerokai mažesnė nei Kaziukas, bet turtingesnė ką tik nuimtu derliumi.

Šviežutėliai, ką tik nuraškyti kultūrintų lazdynų riešutai, dar nespėję paruduoti, sugundė ne vieną praeivį namo pasinešti šių gėrybių. Kilogramą negliaudytų riešutų galima nusipirkti ir už dešimt, ir už dvylika litų. Paragavusieji įsitikino, kad jie nei kartūs, nei perdžiūvę, kokiais gali apsigauti pirkdamas importuotus riešutus.

Kam dar šiemet nepavyko pabraidyti po miškus renkant grybus, mugėje gali„prigrybauti“ jau nupjautų baravykų. Patys ištikimiausieji grybų gurmanai už plastikinį indelį baravykų negailėjo dvylikos litų.

Grybų tema gvildenosi ir prie parduodamų pintinių. „Bus ar nebus dar šiemet grybų, ar verta pirkti pintinę?“ – šeštadienį garsiai svarstė kai kurie praeiviai.

Dažniausiai turguose ar mugėse perkamas natūralus medus siūlomas gana gausiai. Yra ir gana retai pasitaikančio grikių medaus, bet pirkėjai ilgai svarsto, skaičiuoja. Nuolatinės medaus pirkėjos pastebėjo, kad turguose medaus galima nusipirkti daug pigiau, tad nusprendė neskubėti. Antai už puslitrį grikių medaus prašoma aštuoniolikos, už kitokių rūšių medų – penkiolikos litų.

Ne vienas prekeivis siūlo naminį, gyvą alų, būta ir netradicinių gėrimų. Pavyzdžiui, raudonųjų dobilų alaus. Kuo jis ypatingas? Be įprastų alaus ingredientų, dėta ir raudonųjų dobilų. Šis netradicinis priedas kainą gerokai paaugino, už litrą tokio gėrimo prašoma dešimties litų.

Į suvenyrus, papuošalus, kitus niekučius praeiviai ne taip įdėmiai dairosi, kaip į valgomus dalykus, tačiau dalis nusprendė apsirūpinti vilnonėmis kojinėmis, pirštinėmis, šalikais.

Kodėl neapsirūpinus ir šilta palapine – jurta? Tokį neįprastą lietuviams statinį, kurį galima surinkti per kelias valandas, atvežė verslininkas iš Klaipėdos. Natūralios vilnos veltiniu apsiaustos jurtos kaina priklauso nuo jos dydžio ir kitų ypatumų, tokį statinį galima įgyti investavus vidutiniškai 8 tūkst. litų.

Įdėmiau besidairantys į prekystalius neturėtų moti ranka, kad ir šį kartą mugėje buvo tas pats per tą patį, vyravo kičiniai niekučiai. Kas norėjo, paragavo vytintos jautienos juostelių, nusipirko liaudyje „vyrišku organu“ vadinamų neįprastos formos pomidorų, vąšeliu nertų kojinių.


Šiame straipsnyje: rudens gėrybių mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių