Quantcast

Prokurorams antausį kirtusį kaunietį palaikė būrys pasekėjų

Kauno apylinkės teismo teisėja Birutė Drozdienė buvo priversta išsikviesti policiją ir tramdyti į posėdžių salę besiveržiančią minią, kuri susirinko palaikyti prokurorus tėvynes išdavyste apkaltinusio kauniečio.

Kaunietis Letas Palmaitis prokurorams kirto drastišką antausį – Vytauto Pociūno žūties aplinkybes tyrusį prokurorą Justą Laucių jis pavadino V.Pociūno nužudymo juridiniu bendrininku, o Eglės Kusaitės bylą nagrinėjusį prokurorą Mindaugą Dūdą apkaltino pakenkus Lietuvos pilietei (E. Kusaitei – red. past.) ir talkinus „svetimos valstybės (Rusijos – red. past.) kriminaliniams interesams“.

Internete išplatintuose savo svarstymuose L. Palmaitis minėtus prokurorus pavadino Lietuvos išdavikais ir nusikaltėliais, o Generalinę prokuratūrą – kriminaline organizacija.

Kaltinamuoju tapęs L.Palmaitis į pirmąjį teismo posėdį trečiadienį kaip liudytojus pasikvietė monsinjorą Alfonsą Svarinską, parlamentarą Naglį Puteikį, signatarą Algirdą Endriukaitį. Palaikyti kaltinamojo susirinko gerokai per pusšimtį aktyvistų, kurie nesutilpo į gana nedidelę posėdžių salę.

Nuskambėjo reikalavimai posėdį perkelti į erdvesnes patalpas ir taip užtikrinti, pasak reikalaujančiųjų, konstitucinę teisę į teismo posėdžių viešumą.

B. Drozdienė aiškino, kad į kitas patalpas persikėlimas nenumatytas ir kad posėdžių salėje negali būti stovinčiųjų, todėl neturintys vietos atsisėsti privalo palikti salę. Teisėja pabrėžė, kad nepaklusniems gresia areštas.

Norintieji stebėti, kaip vyksta procesas, replikavo, kad jie, mokesčių mokėtojai, teisėjai mokantys atlyginimą, todėl ji privalanti pasirūpinti erdvesnėmis patalpomis.

Buvo nuspręsta iškviesti policiją, kuri sugebėjo nuraminti įsiaudrinusius piliečius.

Prokuroro Audriaus Meilučio perskaitytame kaltinime pabrėžiama, jog prokurorams mesti kaltinimai  – sunkus nusižengimas ir kad jis buvo padarytas tyčia.

L.Palmaitis teigė, jog nenorėjo niekam pakenkti ir kad jo pareiškime nubuvo piktos valios.

„Išvadas apie prokurorų darbą padariau remdamasis viešai skelbta medžiaga. Apgailestauju, kad prokurorus teko taip negražiai pavadinti. Savo raštą, kuriuo taip nepatenkinti prokurorai, nusiunčiau ir pačiai generalinei prokuratūrai. Taigi nesislapsčiau, bet elgiausi etiškai“, -- dėstė L. Palmaitis.

Trečiadienį vykusiame posėdyje buvo apklausti prokurorai ir kai kurie liudininkai.

Griežčiausia numatyta atsakomybė už šmeižimą – dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gros

Gros  portretas
" Vytauto Pociūno žūties aplinkybes tyrusį prokurorą Justą Laucių jis pavadino V.Pociūno nužudymo juridiniu bendrininku" Nežinau, šis ar kitas prokuroras palaikė versiją, kad Pociūnas išrito girtas besišlapinantis pro viešbučio langą, bet tas, kuriam ši versija nesukėlė abejonių, tikrai nusipelno L.Palmaičio apibūdinimo.

LAUCIAMS IR DUDOMS

LAUCIAMS IR DUDOMS portretas
Atrodo, kad jie ne Lietuvos valstybe turi ginti, o Rusija. Atrodo, kad ne jie turetu gelbeti Kusaite nuo rusu, o padeti isduoti ja kuo greiciau.Ar nekvepia rusu pinigais cia ir vsd kurios Lietuvos valstybe visiskai neturi, tik milijonus isleidzia jos islaikymui del Rusijos.Ar ne laikas teismo saleje lauciui ir dudai uzdeti antrankius????

teisingai prokuratura elgiasi

teisingai prokuratura elgiasi portretas
Teisingai, sodint ir teist ta palmaiti ar koki ten nedadelka....
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių