Quantcast

Prie Venckų namų atvyko ir V.Šustauskas, ir baikeriai (papildyta)

Jau parą prie Venckų namų Garliavos Teleičių kaime būriuojasi per 50 žmonių. Susirinkusieji nenori, kad D.Kedžio dukra būtų atiduota motinai L.Stankūnaitei.

Naktį ne savo namuose, o prie Neringos Venckienės ir Aido Venckaus namo, praleidę žmonės iš ryto niekur neišsiskirstė.

Vietoje dirbantiems „Kauno dienos“ žurnalistams teko įsitikinti susirinkusiųjų ryžtu neatiduoti mergaitės jos motinai Laimai Stankūnaitei. Sprendimą atiduoti vaiką motinai penktadienį priėmė Kėdainių teismas.

Papildyta 12.40 val: Atvaživo baikerių kolona.

"Nesvarbu, ar tu baikeris, ar chirurgas ar dar kitos profesijos atstovas, tačiau šiuo atveju privalu palaikyti Drąsiaus Kedžio artimuosius ir apginti jo dukrelę, kad mergaitė liktų gyventi su ją gynusio tėvo artimaisiais. Mes esame neabejingi laisvei ir vėjui bei ištikimi brolybei, todėl jautėme pareigą atvykti čia", - sakė baikerių klubo "Brothers in law" prezidentas Marius Misiūnas.

Jis atvyko kartu su keliolikos bendraminčių grupe.

Apie pietus prie susirinkusiųjų prisijungė Seimo narys Gintaras Songaila.

Papildyta 12.30 val.: Apie 12.20 val. į Klonio gatvelę įsuko garsiausio Kauno taksi vairuotojo Vytauto Šustausko "Mercedes-Benz". Buvusį politiką ir Kauno miesto merą minia pasitiko plojimais, tačiau jau po akimirkos jo adresu pasigirdo prieštaringi vertinimai ir kandžios replikos.

"Šustauskai, į tave kreipėsi Drąsius, kuris prašė padėti, o tu nieko nedarei. Dabar matai, ką turime? Trijų žmonių mirtis - Drąsius Kedys ir tie du (teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė - red.). Ar dabar tik pasirodyti atvažiavai ar gali kuo nors padėti? Kur tavo žmonės, kodėl jų nėra čia", - emocingai susirinkusiųjų akivaizdoje V.Šustauskui išrėžė viena moteris.

"Tai kad čia pakanka ir tiek žmonių. Ką aš galiu patarti? Neleiskite paimti mergaitės, saugokite", - atsakė V.Šustauskas ir išsyk ėmė teisintis esą D.Kedžio akyse nėra matęs, tačiau po akimirkos jis prisiminė pirmąją akistatą su garliaviškiu, kovojusiu už dukterį. - Jis pribėgo, atsidarė taksi mašinos dureles ir padavė kažką. Šaukė, kad visiems davė, tai ir man duoda. Net nesupratau iš pradžių, kas ten buvo."

Tuomet V.Šustauskui buvo įteiktas paketas su D.Kedžio filmuota medžiaga apie jo dukters patirtą prievartą, kurią jis išsiuntė ir daugumai kitų aukšto rango politikų.

"Drąsius tikrai nelakstė ir vidury gatvės nerėkavo", - atsikirto netoliese buvusi D.Kedžio teta Birutė Stepankevičienė.

Papildyta 11 val.: Norėdami prikviesti dar daugiau žmonių, šeštadienio rytą susirinkusieji su megafonu pajudėjo į gatves ir pravažiavo pro Garliavos apylinkes, Aleksoto turgų, miesto centrą.

Pagrindinėje Garliavos gatvėje posūkį į Artojų gatvę, vedančią D.Kedžio tėvų namų link, žymi violetinis audinys, kokiu buvo išpuošta jo kapo duobė. Tikimasi, kad tai bus papildomas orientyras, ieškantiems susibūrimo vietos.

Garliaviškiai atspausdino pusšimtį plakatų, kuriais ketina kviesti žmones atvykti į susibūrimą ir apsaugoti mergaitę nuo jos sugrąžinimo motinai. Skelbime rašoma:

"Nebūkite abejingi vaikų žaginimui. Būkime vieningi ir kovokime prieš pedofiliją. Atvykite į Garliavą (Jonučius) Artojų g., prie Kedžio namų. Neleiskime mergaitės atiduoti į blogas rankas. Platinkite! 2010 gegužės 15 d."

Papildyta 10.30 val.: Apie 10.30 val. susirinkusieji nutarė kreiptis paramos į Kauno rajono merą Valerijų Makūną: „Mes jį išrinkome, tai tegul dabar pasako savo nuomonę ir išreiškia poziciją savo rinkėjams.“

Deja, telefonu susisiekus su Kauno rajono savivaldybės vadovu, šis nieko paguodžiančio pasakyti negalėjo. V.Makūnas pareiškė, kad toks yra teismo sprendimas ir jį privalu vykdyti.

„Ponas Makūnai, jūs, būdamas meru, nieko gera nepadarėte, o Jūsų vaikų teisės irgi mergaitės neapsaugojo. Tai būkit vyras, atvykite pas mus čia susirinkusius ir išsakykite, ką galvojate, - garsiai telefonu su V.Makūnu kalbėjo viena moteris. - Ar jūs mane girdite? Jis padėjo ragelį! Žąsinas, o ne meras čia!“


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių