Quantcast

Panemunės šile planuojama įkurti Senjorų parką

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija pritarė idėjai Panemunės šile įkurti Senjorų parką.

Jį ketinama įrengti tarpukariu pastatyto kurhauzo vietoje. Dabar čia likę tik medinio pastato pamatai. Senjorai nori sutvarkyti šią vietą, pastatyti suolelių, pavėsinių, įrengti laužaviečių, pranešė savivaldybė.

„Ankščiau šioje vietoje vykdavo lauko šokių vakarai, dabar viskas apleista. Norėtume įrengti parko zoną, kurioje vyresnio amžiaus žmonės galėtų pailsėti, pasportuoti ir papramogauti“, – planus atskleidė Kauno senjorų tarybos pirmininkas Gediminas Žemaitis.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė atkreipė dėmesį, kad miestas nėra miško savininkas, todėl reikės sulaukti Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos sutikimo.

Pasak jos, šiuo metu Aplinkos ministerijai pateiktas tvirtinti vidinės miškotvarkos projektas. Jį patvirtinus, Aplinkos apsaugos skyriaus programoje turės būti numatytos lėšos projektui įgyvendinti. Į šį vidinės miškotvarkos projektą yra įtrauktas poilsinės rekreacinės teritorijos sutvarkymas.


Šiame straipsnyje: Panemunės šilassenjorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

lamb

lamb portretas
Tik turetu ispeti senjorus ar prikabinti kokiu zenklu, kad parkas ne tik senjorams. nes kai kalnieciu parke vaikai nueina ant ale sportiniu irenginiu, tai senukai rekia,kad cia jiems ir eikit veelniop su vaikais.

T.

T. portretas
Labai gera iniciatyva-laikas civilizuotai sutvarkyti Panemunės šilą.Čia dar nuo seno daug kur liko suolelių gelžbetoniniai stovai,reiktų tik ant jų įrengti lentas sėdėjimui.Gerai,kad pliaže įrengti treniruokliai.Čia vis daugiau lankosi ne tik senjorai,bet ir jaunimas.Ši vieta turi tapti visų aktyvaus poilsio zona.

as

as portretas
nuostabi idėja ,smagu , kad bus sutvarkytos poilsiui skirtos vietos , nes Kaunas dar labai apleistas....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių