Quantcast

Nustatyta prie naktinio klubo nužudyto vyro asmenybė (papildyta)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kauno miesto širdyje, Laisvės alėjoje, naktinio klubo „Metelica“ prieigose tarp vyriškių kilęs konfliktas baigėsi vieno jų žmogžudyste.

Kaip pranešė policijos departamentas, peilio dūriais pasibaigęs kivirčas kilo apie 2.45 val. Anot teisėsaugininkų, vienas vyras peiliu bedė nenustatytos tapatybės, maždaug 25-30 metų amžiaus oponentui ir šį smarkiai sužalojo. Sekmadienį po pietų pareigūnai pranešė išsiaiškinę nužudytojo asmenybę - tai 29 metų kaunietis V.G.

Dėl durtinės žaizdos kojos kirkšnyje nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę. Nepaisant reanimacijoje dirbusio medicinos personalo pastangų, šeštadienį vakare, apie 19.30 val., jo gyvybė užgeso.

Pirminiais duomenimis, peiliu ginkluoto žudiko auka tapęs vyras mirė smarkiai nukraujavęs. Nuo dūrio peiliu į šlaunies sritį jis smarkiai nukraujavo ir prarado sąmonę, kurios neatgavo ir būdamas medikų globoje. Ant velionio veido likusios kraujosruvos ir kitos smurto žymės byloja, kad prieš pelio dūrį jis buvęs smarkiai aptalžytas.

Ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės pradėję Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai prašo visuomenės pagalbos . Pareigūnai ragina atsiliepti liudytojus, mačiusius tąnakt tarp vyriškių kilusį konfliktą bei jo dalyvius ir galinčius suteikti tyrimui vertingos informacijos. Policija prašo skambinti šiais telefono numeriais: 303 450 arba 112 (visą parą).

Neatmetama, kad tiek nužudytasis, tiek ir jo budeliu tapęs asmuo tąnakt galėjo linksmintis naktiniame klube „Metelica“. Dažnai tokiais atvejais, kilus tarpusavio nesutarimams, pasilinksminimo vietų lankytojai savo santykius išsiaiškinti išprašomi laukan. Pareigūnai sako tai tiksliai nustatysiantys tolesnio tyrimo metu.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, žudiko auka tapęs jaunas vyras prieš nelaimę buvo kone prievarta apsaugininkų išprašytas laukan. Vos tik jam išėjus, dar prie pat naktinio klubo "Metelica" durų, auką pasitiko maždaug penki agresyviai nusiteikę priešininkai. Dėl ko nelaimėlis iššaukė tokią jų priešpriešą, dar nežinia.

Pripuolę prie aukos, sužvėrėję mušeikos ėmė jį negailestingai talžyti. Viskas vyko vos už poros metrų nuo stiklinių naktinio klubo durų. Ant jų paženklintas darbo laikas rodė, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį rusiškos muzikos repertuaru garsėjanti pasilinksminimų vieta dirbo iki 6 val. ryto.

Viduje buvę apsaugininkai galėjo nesunkiai matyti, kas dėjosi lauke, tačiau jų pagalbos žiauriai sumuštas, o vėliau ir peiliu subadytas vyras nesulaukė net ir po incidento - prie kraujo klane gulinčio vyro priėjusi klubo administratorė, lydima apsaugininko, trumpai nužiūrėjo gulintį vyrą ir po akimirkos grįžo atgal. Apie jam surengtos egzekucijos vietą prie pat įėjimo į klubą "Metelica" dar sekmadienį liudijo ant grindinio likusios ryškios kraujo žymės.

Papildyta:

Sekmadienį po pietų Centro policijos komisariato (jo prižiūrimoje teritorijoje yra klubas „Metelica“) pareigūnai patvirtino nustatę nužudytojo asmenybę. Anot ikiteisminį tyrimą atliekančių teisėsaugininkų, šįkart nuo žudiko rankos krito policijai jau šiek tiek žinomas 29 metų kaunietis V.G.

Pareigūnai pridūrė nemažai pasistūmėję savo atliekamame tyrime, todėl teikia nemažai vilčių, kad jau greitai įtariamieji atsidurs jų žinioje. Daugiau atskleisti savo darbo rezultatų ir surinktų duomenų jie nepanoro. Artimiausiu metu ikiteisminį tyrimą iš Centro policijos komisariato pareigūnų veikiausiai perims žmogžudysčių tyrime besispecializuojantys Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.


Jaunuolių švaitymaisi peiliais ir juos lydinčios žmogžudystės Laisvės alėjoje - nebe naujiena, o "Metelica" - ne pirmas naktinis klubas, kurio prieigos apšlakstytos beprasmiškai pralietu krauju. Šių metų vasarį panašiomis aplinkybėmis buvo atimta gyvybė iš Raseinių kilusiam devyniolikmečiui studentui Linui Puodžiukaičiui, o sausį nužudytas 48 metų kaunietis Eugenijus Eigirdas.

2007-ųjų gruodį pora neblaivių dvidešimtmečių kauniečių naktiniame klube „Siena“ susistumdė su dviem Balbieriškio gyventojais. Pastariesiems išėjus laukan, agresyviai nusiteikę užpuolikai pavijo juodu ir ėmė mušti bei badyti peiliu. Su provincijos gyventojais kauniečiai susidorojo taip pat laikinosios sostinės širdimi tituluojamoje Laisvės alėjoje.

Tąkart iš užsienio šventėms į Lietuvą sugrįžęs ir pas vaikystės draugą Kaune svečiavęsis 23 metų amžiaus Tadas V. mirė vietoje, o jo bičiuliui Donatui U. peilio ašmenys buvo įsmigę vos porą centimetrų nuo širdies, tačiau tragiškos incidento baigties jis išvengė.

Už pastarąjį nusikaltimą teisiamųjų suole atsidūrę du kauniečiai šių metų liepą išgirdo teismo nuosprendį - Deividas Vonžodas už grotų privalės praleisti 17 metų, o jo bendras Edgaras Zapustas nelaisvėje kalės vos penkerius metus.


Šiame straipsnyje: metelica nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių