Quantcast

NATO kroviniai jau Klaipėdos uoste

Klaipėdos uostą trečiadienį turi pasiekė pirmoji NATO krovinių siunta konteineriuose. Neabejojama, kad po bandomosios partijos bus apsispręsta, koks šių krovinių srautas kitąmet keliaus per Klaipėdą ir per Rygos uostą.

Kita NATO krovinių siunta Klaipėdą turėtų pasiekti kitą savaitę. Iš viso gruodį yra numatyta atgabenti 105 TEU konteinerių, rašo dienraštis "Verslo žinios".

NATO krovinių gabenimu nuo Klaipėdos uosto iki Afganistano besirūpinanti "AP Moller-Maersk Group" priklausanti ekspedijavimo kompanija "Damco" patvirtino, kad laivybos linijos "Maersk Line" laivu trečiadienį atplukdyta dalis bandomosios partijos konteinerių bus kraunama Klaipėdos konteinerių terminale.

"Apsilankę NATO ir "Maersk Line" atstovai jokių priekaištų neturėjo, viskas juos tenkino - tiek terminalas, tiek sąlygos. Manau, kad pagrindinis rūpestis yra, kad nekiltų problemų dėl krovinių gabenimo iš uosto kertant Lietuvos sieną su Baltarusija. Dabar svarbu įsitikinti, kad tas transporto koridorius taip pat gerai veikia, kaip ir iš Rygos", - sakė Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

Kiek NATO krovinių kitąmet gali būti gabenama per Klaipėdą, kol kas niekas neįvardija, anksčiau buvo pasirodę svarstymų, kad srautas gali siekti iki 8 tūkst. TEU.


Šiame straipsnyje: NATO kroviniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių