Quantcast

Kūrybinėse dirbtuvėse gimsta naujas Jūros šventės veidas

Klaipėdoje, Meno kieme, darbą pradėjo kūrybinės dirbtuvės „Naujas Jūros šventės veidas“. Dirbtuvėms vadovauja architektas-dizaineris Saulius Jusionis. Į pirmąjį susitikimą, nešini projektais ir idėjomis, susirinko jauni perspektyvūs kūrėjai, turintys savą pagrindinės miesto šventės viziją.

VšĮ „Klaipėdos šventės“, Lietuvos dailės akademijos Klaipėdos vizualiojo dizaino katedros dėstytojo, architekto-dizainerio S. Jusionio ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) organizuojamų kūrybinių dirbtuvių tikslas - rasti naujų vizualių Jūros šventės įvaizdžio formų (ženklas, miesto puošybos galimybės, miesto objektų pritaikymo šventei galimybės ir kt.), sukurti saviraiškos erdvę visų kartų menininkams.

Jau pirmąją dieną susirinkę kūrėjai kalbėjo apie netikėtus miesto puošybos elementus, kuriuos galėtų sukurti iš jūrinių konteinerių, nupjautų medžių kamienų, apie savitos konstrukcijos paviljonus, scenas, vandens ekranus, Gineso rekordų knygos vertus paveikslus ir kitas įdomybes. Naujam Jūros šventės įvaizdžiui jie norėtų suteikti daugiau spalvų, šviesos, dinamikos, modernių formų.

Kūrybinių dirbtuvių dalyviai planuoja įtemptai dirbti grupėmis ir po vieną, o iškristalizuotus projektus pateikti dirbtuvių organizatorių ir miestelėnų teismui.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio manymu, patrauklumą pagrindinei miesto šventei galima sugrąžinti išnaudojant visus kūrybinius resursus – daugiametę patirtį ir naujas idėjas. Juk šventės misija - kurti Klaipėdos, kaip atviro ir pasaulietiško, bet labai savito jūrinio miesto įvaizdį. Tai – sudėtinga užduotis, kuriai atlikti būtina sutelkti visas kūrybines miesto pajėgas.

Kūrybinės dirbtuvės dalyvių laukia KKKC kieme iki balandžio 14 dienos, kasdien, nuo 10 val.

Kūrybinių dirbtuvių dalyvių idėjų peržiūra ir aptarimas KKKC erdvėse vyks šį šeštadienį, balandžio 13 dieną, nuo 15 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių