Quantcast

Kūčios mieste bus šviesios

Prieš porą mėnesių mieste apšvietimą sumažinusi savivaldybė laikysis kauniečiams duoto pažado. Nuo antradienio Kaune vakarais darysis vis šviesiau, o Kūčių vakarą bus šviesu, kaip būdavo iki taupymo vajaus.

Spalio viduryje apšvietimą miesto gatvėse ženkliai sumažinusi Kauno savivaldybė dėl to iki švenčių turėtų sutaupyti apie 250 tūkst. litų. Dėl taupymo jaukumo ir saugumo sąskaita miesto valdžią prakeikė dalis kauniečių, tačiau savivaldybės vadovai teigė neturintys kitos išeities. Įsiskolinimas už elektros energiją jau buvo perkopęs 1,5 mln. litų ribą, o „VST“ ėmė spausti, kad savivaldybė imtųsi taupymo.

Per porą mėnesiu savivaldybės biudžete skylės dar labiau padidėjo, tačiau miesto valdžia laikosi savo pažado - nuo Kalėdų iki Trijų Karalių bus šviesiau.

„Jau pradėjome atstyti apšvietimo intensyvumą, bet greitai to padaryti negalima. Jau šiandien bus galima pamatyti, kad kai kuriose mažesnės gatvelėse šviesiau, o visame mieste šviesiau bus per Kūčias“, - sakė atostogaujantį „Kauno gatvių apšvietimo“ vadovą pavaduojantis Justas Limanauskas.

Miesto valdžia dar rugsėjį buvo nusprendusi, kad apšvietimas vėl bus sumažintas po Trijų Karalių, tačiau meras Andrius Kupčinskas teigė, kad dėl to dar reikės apsispręsti savivaldybės tarybos Kolegijoje. Abejojama, kad bus nuspręsta taupymo atsisakyti, nes padėtis miesto biudžete tragiška.

Savivaldybė bendrovei „VST“ jau buvo skolinga 1,7 mln. litų. Neseniai skola sumažinta 300 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: gatvių apšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių