Quantcast

Kovo 11-ąją vėliavos Klaipėdoje pleveno ne virš visų namų

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai stebėjo, ar uostamiesčio gyventojai, prižiūrėtojai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną virš pastatų iškėlė trispalves.

Nors oficialūs patikrinimai nebuvo organizuojamo, kontrolė buvo vykdoma. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kaip piliečiai fiksavo namus, ant kurių nebuvo iškelta trispalvė.

Pasak skyriaus vedėjos pavaduotojo Mariaus Poimanskio, buvo nustatyta apie 20 pažeidimų. Visais atvejais vėliavos nebuvo iškeltos virš privačių namų.

„Pietinėje miesto dalyje, kur daugiausia yra daugiabučiai namai, situacija ir vėl buvo geresnė nei šiaurinėje. Visi pažeidimai buvo užfiksuoti Giruliuose. Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad patikrinimai nebuvo vykdomi masiškai. Todėl gal ir pažeidimų nebuvo užfiksuota tiek daug kaip anksčiau“, – tvirtino pavaduotojas.

M.Poimanskis pabrėžė, kad situacija šį kartą nebuvo tokia tragiška, kaip pirmųjų patikrinimų metu.

„Yra tam tikras pastovių pažeidimų skaičius. Gal žmonės išvažiavo ir neiškėlė vėliavos. Būna atvejų, kad net pavagia trispalves“, – teigė pavaduotojas.

Pažeidimus užfiksavę Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai dabar rašys pranešimus skyriaus vedėjai. Ši nurodys surašyti protokolus.

Pirmą kartą nustačius pažeidimą įstaigų, įmonių ir organizacijų vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimą gresia bauda nuo 10 iki 30 litų. Už pakartotinį pažeidimą – nuo 30 iki 60 litų.

Vėliavas ant visų pastatų privaloma iškelti trimis progomis – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją ir Liepos 6-ąją.


Šiame straipsnyje: kovo 11TrispalvėVėliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Vasario 16-ąją A.Kubilius ir kai kurie žinomi veikėjai irgi neiškėlė vėliavų,net per televizorių parodė.Kokios baudos buvo skirtos jiems?Gal trispalvė geriau tegul būna jaučiama žmonių širdyse,o ne pakabinta dėl to kad pakabinti.

s

s portretas
Klaipedoje daug Lietuvos nekenteju

pff

pff portretas
Manęs namie nebuvo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių