Quantcast

Klaipėdos mokykloms – ir pokyčiai, ir išlikimas

Klaipėdiečių išrinkti politikai nubrėžė gaires, kaip artimiausiu metu turėtų būti pertvarkytas uostamiesčio mokyklų tinklas. Didžiausi pokyčiai laukia kai kurių gimnazijų ir specialiųjų ugdymo įstaigų.

Dėl pastarųjų tarp politikų ir kilo daugiausia ginčų. Kai kurie politikai visais įmotais būdais priešinosi siūlymui „Gubojos“ mokyklą prijungti prie „Meideinės“. Šiose abiejose įstaigose ugdomi neįgalūs vaikai.

Mokyklas apjungti sumanyti todėl, kad kiekvienoje jų mokosi po maždaug 80 moksleivių, o jos įsikūrusios labai didelėse patalpose, kurių išlaikymas brangiai kainuoja.

Todėl ir siūlyta „Gubojos“ mokyklą prijungti prie „Medeinės“ nei nustatyti, kad ji veiks dabartinėse savo patalpose Panevėžio gatvėje. Tai reiškia, jog moksleiviai iš reorganizuotos „Gubojos“ mokyklos, kuri yra Smiltelės gatvėje, turės būti vežami mokytis į Panevėžio gatvę.

Pavėžėjimo klausimas ir sukėlė labai daug diskusijų, nes esą taip toli kiekvieną rytą vežti vaikus, turinčius sunkią negalią, yra ne tik nelogiška, bet ir labai kenksminga.

Ir politikų, ir specialiųjų mokyklų bendruomenių aistras šiek tiek apraminti bandės Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis pasiūlė, paties žodžiais tariant, kompromisinį sprendimą – įpareigoti savivaldybės administraciją iki šių metų rugsėjo 1-osios pietinėje miesto suformuoti klases ar skyrius, kuriose galėtų būti ugdomi sunkią negalią turintys vaikai, kurių dėl objektyvių priežasčių negalima kiekvieną rytą vežti mokytis į šiaurinę miesto dalį.

Tokiam protokoliniam pavedimui dauguma politikų pritarė. Jie sykiu palaimino ir siūlymą reorganizuoti „Gubojos“ mokyklą, ją prijungiant prie „Medeinės“.

Daug diskusijų kilo ir dėl A.Rubliovo pagrindinės mokyklos likimo. Bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos plane iki 2015 metų buvo numatyta, kad A.Rubliovo pagrindinė mokykla bent metus bus neliečiama – bus stebima, kaip jos bendruomenė laikosi patvirtino taupymo plano.

Tačiau kai kurie politikai labai norėjo, kad plane būtų aiškiai įrašyta, jog A.Rubliovo pagrindinė mokykla nuo kitų metų rugsėjo 1-osios bus prijungta prie „Santarvės“ pagrindinės mokyklos.

Tokio kai kurių iįrinktųjų balso valdančioji dauguma neišgirdo ir patvirtino tokį bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planą, kokį parengė savivaldybės administracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to

to  portretas
kaip galima laikyti pustuscias tokias dideles patalpas ir su tokia didele spec. mokytoju komanda,o kaip jie dirba,tai irgi zinoma,jei iki 70 metu sedi darbe ,nes ar imanoma saziningai iki tiek pradirbti. prbsininkiu bastionai ten ,o ne mokyklos.prisirenka vaiku,kad tik butu krepseliai.

siaubas

siaubas portretas
Liberalams nieko švento nėra, net apsiginti negalintys neįgalūs vaikai užkliuvo.

pirmam

 pirmam portretas
Tu kauše nueik ir padirbk ten bent savaite su tais vaikais ir suprasi, kad jiems paminklą reikia statyti.Politikai jau visai nužmogėjo dėl kelių tūkstančių draskys mokyklas. Svarbu sau premijas už nuostabų darbą išsimokėjo . Kur žiūri mūsų širdžių"princesė" DDALIA ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių