Quantcast

Klaipėdos jaunimas kviečiamas kurti filmus apie sveiką miestą

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius kviečia jaunuosius klaipėdiečius dalyvauti vaizdo filmų konkurse „Sveikame mieste – sveikas žmogus“.

Konkurse gali dalyvauti vaikai, jaunuoliai nuo 10 iki 25 metų ar jų grupės. Siūlomos kūrybos temos - antireklama žalingiems įpročiams ir aplinkos reiškiniams: agresyviam elgesiui, besaikiam laiko prie kompiuterio leidimui, triukšmui, rūkymui, alkoholiui, narkotikams, blogiems maitinimosi įpročiams, nejudriam gyvenimo būdui ir pan. Jaunuoliai gali ir patys siūlyti filmų temas, iliustruojančias Klaipėdos, kaip sveiko miesto, idėją.

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė sako, jog konkurso iniciatoriams bus labai įdomu išvysti jaunų žmonių požiūrį į sveikatą, sveiką aplinką bei gyvenseną, juolab kad uostamiesčio savivaldybė yra užsibrėžusi tikslą tapti Pasaulinės sveikatos organizacijos Sveikų miestų tinklo nare. „Tam, kad įrodytume esantys verti sveiko miesto vardo, reikalingos ne tik valdžios, bet ir visos bendruomenės pastangos. Tad kreipiamės į jaunus, kūrybingus žmones ir tikimės, jog ši tema juos sudomins, paskatins kūrybiniams ieškojimams. Svarbu ir tai, jog jauniems žmonėms tai bus geras impulsas apmąstyti savo ir bendraamžių gyvenimo būdą“,- sako J. Asadauskienė.

Konkurse laukiami įvairių žanrų filmai – dokumentiniai, vaidybiniai, eksperimentiniai, filmavimui pasitelkiant kad ir mobiliuosius telefonus. filmų trukmė: 1- 3 min.  Vertinimo komisija atrinks ir apdovanos septynis filmus, jų kūrėjai bus apdovanoti piniginėmis premijomis.

Geriausiai įvertinti filmai bus naudojami kaip mokomoji medžiaga ar socialinė reklama įvairiuose socialiniuose tinkluose bei kituose media kanaluose, propaguojant Klaipėdos, kaip sveiko miesto, idėją.

Jaunieji filmų kūrėjai, norintys dalyvauti konkurse, kviečiami registruotis iki š.m. spalio 15 dienos. Išsamesnė informacija ir konkurso nuostatai: www.klaipeda.lt arba tel.: 411403. Konkurso laureatus planuojama paskelbti iki š.m. lapkričio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių