Quantcast

Klaipėdiečiai prašė Dievo palaimos vairuojant

Sekmadienį uostamiesčio bažnyčių šventoriuose šventinti klaipėdiečių automobiliai.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčios šventoriuje lengvieji automobiliai šventinti antrus metus. Pasak kunigo Viliaus Viktoravičiaus, pernykštė akcija parodė, kad žmonėms to reikia, todėl šiemet susitarta mašinas šventinti visose Klaipėdos parapijose.

V.Viktoravičius tikino, kad šventinant transporto priemones svarbu ne tiek šlakstymas šventu vandeniu, kiek malda. Taip atnaujinamas ryšys su Dievu.

Šventinimo ceremonija prasidėjo bendra malda.

„Be abejo, jei važiuosite 200 kilometrų per valandą greičiu ir manysite, kad nieko blogo neatsitiks, būtų kvaila. Veiksmuose turi būti logika. Todėl raginame pasirūpinti mašinų technine būkle. Dievą prašome suteikti pagalbą, kad būtų kuo mažiau žūčių keliuose“, - dėstė V.Viktoravičius.

Akcijoje dalyvavo ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro komisaras inspektorius Mindaugas Džermeika. Pareigūnas tikino, kad pernai Klaipėdos apskrities keliuose perpus sumažėjo žuvusiųjų nuo 19 iki 10.

„Mūsų siekis, kad visi važinėtų saugiai ir niekas nežūtų. Bendravimas su vairuotojais per bažnyčią, yra vienas būdų juos šviesti“, - aiškino pareigūnas.

Jis automobilių savininkams įteikė lankstinukus, su Lietuvos greičio matuoklių žemėlapiu bei šventojo Kristoforo, laikomo vairuotojų globėju, paveikslėliu. Šiame lapelyje išspausdinta ne tik vairuotojų malda, bet ir dešimt Dievo įsakymų vairuojantiesiems, kurie sukurti remiantis dekalogu.

Mašinų savininkai plačiai atvėrė dureles bei bagažines ir noriai aukojo bažnyčiai už pašventinimą. Ne vienas į šventorių atvairavęs automobilį aiškino esąs doras katalikas ir manąs, kad pašventinta mašina bus labiau apsaugota nuo eismo nelaimių.

Pasak M.Džermeikos, dažniausiai eismo įvykių kaltininkais tampa neblaivūs bei jauni nuo 18 iki 25 metų amžiaus vairuotojai. Tačiau tokių tarp norinčiųjų pašventinti savo automobilį sekmadienį nebuvo.

Dauguma į Marijos Taikos Karalienės bažnyčios šventorių perpiet atvažiavusių vairuotojų nebuvo naujokai.

Po dešimtos valandos mišių čia pašventinti 38, o po sumos – 40 automobilių.

Vairuotojų dekalogas

  1. Nežudyk.
  2. Kelią laikyk žmonių bendrystės, o ne mirtinos žalos priemone.
  3. Mandagumas, teisingumas ir protingumas padės tau įveikti nenumatytas situacijas.
  4. Būk gailestingas ir padėk pagalbos reikalingam artimui, ypač avarijos aukai.
  5. Nelaikyk automobilio galios, dominavimo priemone ir proga nusidėti.
  6. Su meile įtikink jaunuolius nesėsti prie vairo netinkamos būklės.
  7. Paremk eismo avarijų aukų šeimas.
  8. padėk susitikti kaltiems vairuotojams ir jų aukoms tinkamu metu, kad jie galėtų išgyventi išlaisvinantį atleidimą.
  9. Kelyje saugok silpnesnįjį.
  10. Jausk atsakomybę už kitus.

Šiame straipsnyje: šventinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių