Quantcast

K.Kriščiūnas stebisi teismo sprendimu: mane uoliai bando apkaltinti

Dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba suimtas Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas neigia jam pareikštus įtarimus ir tvirtina nepadaręs jokio nusikaltimo.

„Su pilna atsakomybe pareiškiu, kad nevykdžiau jokio nusikaltimo, kuriuo dabar mane uoliai bando apkaltinti“, – vicemero žodžius pirmadienį žurnalistams perdavė advokatas Mindaugas Kukaitis.

„Nepaisant to, kad nesu įvykdęs neteisėtų veiksmų, siekdamas užkirsti kelią bet kokiam  netiesos skleidimui, spekuliacijoms apie mane, mano asmenybę, mano asmeninį bei politinį gyvenimą ir veiklą, aš sustabdau savo veiklą Lietuvos socialdemokratų partijoje ir atsistatydinu savo noru iš Kauno miesto vicemero pareigų“, – rašoma K.Kriščiūno pareiškime.

Politikas jam pareikštus įtarimus pavadino „lakios vaizduotės išraiška“.

„Manęs nenustebino kaltintojų noras rengti viešas akcijas, sulaikymus, bet mane nustebino teismo nesugebėjimas atsispirti besąlygiškam norui mane sužlugdyti kaip žmogų ir politiką. Paskirtas suėmimas yra akivaizdžiai neadekvatus pareikštam kaltinimui, tačiau pakankamas pakirsti mano politinę veiklą Kauno mieste bei suinteresuotiems asmenims perimti mano kuruojamą reikšmingą savivaldybės sritį“, – teigiama pareiškime.

Spaudos konferenciją surengę advokatas ir suimtojo brolis Tomas Kriščiūnas tvirtino, kad teisėsaugos institucijos tokiu būdu gali piktnaudžiauti tarnyba.

„Jis buvo sekamas 3-4 mėnesius, faktas, dėl kurio jam reiškiami įtarimai, jau įvykęs, tai ką galima slėpti, bėgti ir kur trukdyti tyrimui, jeigu kaltintojams pakanka duomenų įtarimams pareikšti“, – tikino M.Kukaitis.

Advokatas neatskleidė, kieno, jo nuomone, interesai galėtų slypėti po K.Kriščiūno suėmimo faktu, esą tai paaiškinti galėtų pats įtariamasis.

„Mes manome, kad į tai galės atsakyti Kęstutis pats, tikimės, kad tai padarys pakankamai greitai. Manau, kad tas, kas slypi, tas tikrai žino“, – tvirtino advokatas.

M.Kukaitis teigė, kad jau yra apskųstas Kauno miesto apylinkės teismo sprendimas jį suimti mėnesiui.

Kauno vicemerą ir kitus asmenis praėjusį pirmadienį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė suimti K.Kriščiūną ir savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką mėnesiui.

Pasak STT, jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. Įtariama, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

42 metų K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis aplinkos gerinimu, ekologine plėtra ir investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu.


Šiame straipsnyje: STTKriščiūnasPuidokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klasika

Klasika  portretas
Mielas Kęstuti bei advokate, ar norit pasakyti, kad STT sulaikė K.Kriščiūną tiesiog iš lempos? Neturėjo ką veikti, išgėrė arbatos ir nutarė - ei, varom suimt Kričiūno?

a

a portretas
paskaitai nu grynas ''dekabristas''

Yla

Yla portretas
jog susikirto politiku interesai ir tokiu budu bandoma susidoroti su nepalankiaisiais,-galima suprasti,jog like laisveje,tai yra angeleliu isikunijimas,ir jie jau pakelyje i roju...,juokiasi puodas,kad katilas juodas.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių