Quantcast

Kiemsargiai Vilniuje uždirba po 3 tūkst. litų per mėnesį?

Gausiau pasnigus sostinės gatvėse ir vėl netrūksta ne tik modernia technika, bet ir savadarbiais kastuvais apsiginklavusių kiemsargių.

Dar 2011 m. pavasarį sostinės meras Artūras Zuokas išvažiuojamojo posėdžio metu apžiūrinėdamas, kaip dirba kiemsargiai, tvirtino, kad komunalinis ūkis bus modernizuotas: gatvių tvarkytojai aprūpinti modernia technika, darbuotojai gaus atlyginimą, siekiantį Lietuvos atlyginimo vidurkį, dirbs tik tos komunalinės bendrovės, kurios yra pajėgios mokėti darbuotojams tokius atlyginimus ir aprūpinti modernia technika.

Savivaldybės atstovai tikino, kad A.Zuoko žadėta pertvarka buvo sėkmingai įgyvendinta. Nepaisant to, kad žurnalistai savo akimis matė savadarbiais kastuvais ir beržo vytelių šluotomis gatves tvarkančius kiemsargius, Vilniaus savivaldybės Teritorijų tvarkymo poskyrio vedėja Rasa Ražanskienė tikina, kad šiuo metu visos aikščių, skverų ir kitų viešųjų miesto erdvių teritorijos yra tvarkomos pasitelkus modernią techniką.


„Viešose erdvėse valymo darbus atlieka keturios įmonės -  „Grinda“, „ Stebulė“, „ Naujamiesčio būstas“ ir „Vilniaus Zunda“. Visos išvardintos įmonės apsirūpinusios modernia valymo technika. Tačiau, gausiai prisnigus, įmonės dažniausiai nuomojasi papildomos technikos kiemų valymui“, - teigė R.Ražanskienė.

Klabėdama apie atlyginimus savivaldybės atstovė galėjo pasakyti tik apie „Grindoje“ mokamą atlygį.  Moteris teigė, kad šioje įmonėje kiemsargis gali tikėtis ir fantastinio 3 tūkst. litų atlygio.

„Įmonėje „Grinda“ darbuotojui išmokamas atlyginimas, jeigu jis dirba visą darbo dieną, svyruoja nuo 1,7 iki 3 tūkstančių“, - tikino R.Ražanskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vika

vika portretas
Metu savo biblioteką ir einu kiemsarge dirbt į Grindą. Tik vietos su 3000 turbūt užimtos ilgam :)))

aisku

aisku portretas
teisingai, kiemsargio darbas sunkus , fizinis, o jei kas pavydi, tegu eina ir pabando!!!

Dirbantis

Dirbantis portretas
Meluoja per akis, visi kiemsargiai gauna pusę minimumo ir tvarko didžiausius plotus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių