Quantcast

Kauno gatvėse karaliavo dviratininkai

Sekmadienį įvyko pirmasis Kauno dviračių maratonas, kuriame dalyvių buvo daugiau, nei tikėtasi. Neabejojama, kad renginys taps tradicinis.

Išsipildė optimistinės prognozės

Iš anksto norą dalyvauti pirmą kartą rengiamame Kauno maratone pareiškė daugiau kaip puspenkto šimto dalyvių. Ne visi užsiregistravusieji atvyko, tačiau nuo 8 val. ryto prie organizatorių palapinės nusidriekė maratono dieną norinčių užsiregistruoti dviratininkų eilė. Dėl to startą teko nukelti pusvalandžiui. 10.30 val. į trasą pajudėjo 499 dviratininkai. O po pietų startavo ir maždaug šimtas vaikų.

"Išsipildė optimistinis variantas. Tikėjomės, kad žmonių bus apie 400", - iškart po starto sakė varžybų vyr. teisėjas Devis Žilovas.

Dalyvių gretose dominavo kauniečiai, tačiau buvo dviratininkų ir iš kitų miestų bei Latvijos ir Estijos.

Trasa - pagal galimybes

Jonavos gatvėje ties sankryža su P.Kalpoko gatve startavę dviratininkai turėjo važiuoti iki Šiaurės prospekto, vėliau juo kilti iki Sukilėlių prospekto, ten apsisukti ir važiuoti tuo pat maršrutu atgal. Vienas toks ratas sudarė 7,5 km ilgio distanciją. Įvertinę savo galimybes dviratininkai galėjo sukti vieną, keturis arba 10 ratų.

"Pakilimas iki Sukilėlių prospekto nėra labai status, bet ilgas. Tai sudėtingiausia trasos dalis. Tačiau, važiuojant protingu greičiu, trasa nėra labai sunki", - aiškino D.Žilovas.

Maratone dalyvavęs ir keturis ratus apsukęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad jam buvo sunkiausia važiuoti ne į įkalnę, o Jonavos gatve prieš vėją. Politikas prisipažino galvojęs apie galimybę įveikti 10 ratų.

"Pagundų buvo, bet nebuvo kada treniruotis. Pirmą kartą šiemet ant dviračio sėdau. Gal kitais metais", - po finišo suplukęs kalbėjo meras.

Maratone dalyvavo ir daugiau žinomų kauniečių. Pagundai apsukti vieną ratą neatsispyrė ir architektas Audrys Karalius.

"Buvo proga po dvejų metų dviratį atsiimti. Puikus renginys, bet gaila, kad vyksta ne miesto centre. Dėl to ir merui šiandien pylos daviau", - kalbėjo architektas.

Po pietų naujas startas maratone buvo duotas vaikams, kurių trasa buvo lengvesnė. Skelbta, kad galės dalyvauti ne jaunesni kaip dešimtmečiai, tačiau organizatoriai neišvarė ir mažamečių dviratininkų, kuriuos trasoje lydėjo jų tėvai.

Taps tradicinis

Kauno dviračių maratone buvo galima pamatyti ir dukart olimpinį čempioną Gintarą Umarą. Jis yra vienas Klaipėdoje po kelių savaičių vyksiančio pirmojo uostamiesčio maratono organizatorių.

"Dalyvių skaičius, nuotaika, oras, saugumas ir teisingumas - tai, ko reikia geram dviračių sporto renginiui. Kol kas atrodo, kad Kaune visko  yra", - varžybų įkarštyje joms priekaištų neturėjo G.Umaras.

Per varžybas keli dviratininkai patyrė traumas, organizatoriai prisipažino pastebėję kelis nesklandumus, tačiau renginys buvo vykęs. Neabejojama, kad jis taps tradicinis.

"Buvo daug darbo ieškant geriausio varžybų formato. Profesionalai norėjo vienaip, mėgėjai - kitaip, o dabar jau viskas sutarta. Kitąmet bus lengviau", - sakė savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.


Šiame straipsnyje: dviračių maratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių