Quantcast

Kaune - dešimtys renginių vardan sveikatos

Pasaulinę sveikatos dieną kauniečiai kviečiami į dešimtys renginių ir užsiėmimų. Nepamiršti ne tik sveiki, bet ir ligoti, negalias turintys miestiečiai.

Kaune - ypatingas dėmesys

Nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro vykstančių renginių maratoną pradėjo mankšta senjorams ir darželinukams prie S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro. Dieną įvairūs renginiai vyko sporto aikštėse, salėse, baseinuose, auditorijose, Nemune ir Ąžuolyne.

Šių metų Pasaulinės sveikatos dienos tema - „1000 miestų - 1000 gyvenimų“. Kaunas vienintelis šalies miestas, kuris skiria šiai dienai tiek dėmesio.

„Kaunas, tai vienintelis miestas Lietuvoje, kuriame vyksta toks didelis renginys. Šimtams kauniečių atvertos viešosios erdvės, mokyklų sporto bazės“, - renginiu džiaugėsi savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktoriaus pavaduotojas Algimantas Kažemėkaitis.

Mokė ir kovos veiksmų

Aktyvūs kauniečiai kviesti ne tik pažaisti tradicinių žaidimų: futbolo, krepšinio, tinklinio. Mokyklose skriaudžiami moksleiviai galėjo pramokti kelių gynybos veiksmų, kiti - modernaus šokio judesių.

Nemažai dėmesio skirta ne itin populiarioms sporto šakoms. Žiūrovai galėjo ne tik įvertinti jų patrauklumą, bet ir patys išmėginti savo jėgas.

Pavyzdžiui, grindų riedulio pradininkas Lietuvoje Česlovas Garbaliauskas pasakojo, kad šis žaidimas itin populiarus Skandinavijoje ir gali būti prieinamas lengviau nei daugelis kitų sporto šakų.

„Šiek tiek panašu į ledo ritulį, bet nereikia nei ledo, nei brangios aprangos, nei pačiūžų. Galima ir basam žaisti“, - pasakojo Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas.

Mėgavosi nemokamu masažu

Nepamiršti ir senjorai. Jiems buvo ne tik skirta mankšta baseine, bet ir pirmą kartą Lietuvos kūno kultūros akademijos inicijuotos nemokamos masažo procedūros.

„Oi, kaip gerai. Man masažo reikia, o ir šiaip labai malonu. Manau, kad būtų atėję kur kas daugiau žmonių, bet apie nemokamą masažą informacijos buvo per mažai“, - po masažo procedūros džiūgavo Irena Šiupšinskienė.

Nemokamu masažu gali džiaugtis ne tik senjorai, bet ir neįgalieji. LKKA Taikomosios fizinės veiklos katedros docentė Jūratė Požėrienė mano, kad per dieną nemokamo masažo galimybe pasinaudos apie 50 žmonių. Ji sakė, kad gali būti, jog ateityje nemokamais masažais bus galima mėgautis dažniau.

„Šio komplekso negalime naudoti komerciniams tikslams. Todėl galvojame atlikti daugiau nemokamų masažų neįgaliesiems ir senjorams. Jiems bus nemokama paslauga, o studentams - praktika“, - kalbėjo J.Požėrienė.  

Visą Pasaulinei sveikatos dienai skirtų renginių maratoną baigs pasiplaukiojimas Nemunu baidarėmis, orientavimosi varžybos Ąžuolyne ir dviračių sezono atidarymas.


Pasaulinė sveikatos diena

Pasaulinė sveikatos diena kiekvienais metais švenčiama balandžio 7 dieną. Pirmą kartą Pasaulinės sveikatos organizacijos siūlymu ji paminėta 1950 m. Šią dieną visame pasaulyje diskutuojama apie visuomenės sveikatos problemas, skatinama kuo daugiau žmonių pamąstyti apie savo gyvenseną ir apsispręsti gyventi sveikiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių