Quantcast

Kalnai sniego pakeitė klaipėdiečių įpročius

Be sustojimo krintantis sniegas klaipėdiečius privertė pakeisti įpročius. Dalis jų automobilius iškeitė į viešąjį transportą. Su mašinomis nusprendusiems važiuoti žmonėms teko keisti vairavimo įpročius.

Vėlavo miesto autobusai

Penktadienį 14 valandos duomenimis Klaipėdoje sniego dangos storis siekį 17 centimetrų. Klaipėdos meteorologijos stoties stebėtojos Vandos Venskienės teigimu, toks kiekis yra vidutinis.

Tačiau ir toks sniego kiekis klaipėdiečius privertė pakeisti savo įpročius. Automobilius tingėję nusivalyti ar dėl prastų eismo sąlygų nenorėję jais važiuoti gyventojai persėdo į autobusus.

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, jaučiamas keleivių padaugėjimas.

Sunkios eismo sąlygos privertė nuo grafiko šiek tiek atsilikti miesto viešąjį transportą. Rytinio piko metu autobusai vėlavo daugiausia iki dešimties minučių.

„Didelių tragedijų nėra. Ne piko metu autobusai nuo grafiko atliko tik kelias minutes. Didžiausias atsilikimas susidarė Minijos gatvėje, Šilutės plente, Taikos prospekte. Taip yra ne tik dėl to, kad visi važiuoja lėčiau, bet ir dėl išaugusio keleivių srauto“, – pasakojo G.Neniškis.

Tiltų gatvės dar neatidarys

miestą išsiruošusiems vairuotojams teko stovėti spūstyse. Tačiau, nors eismo sąlygos tapo sudėtingesnės, kol kas neketina automobiliams leisti važiuoti Tiltų gatve.

„Situacija dar nėra ekstremali. Tiltų gatve lengviesiems automobiliams leisime važiuoti, jei prisnigs tiek, kiek praitą kartą. Dabar yra įprasta žiema. Natūralu, kad visi važiuoja lėčiau. Juk yra žiema“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovas kelininkams priekaištų neturėjo. Jis tvirtino, kad valytojai dirba, kiek leidžia situacija.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika tvirtino, kad eismo įvykių vakar nebuvo daug.

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad, pradėjus snigti, jų net sumažėjo.

„Gal esant tokioms oro sąlygoms mažiau žmonių važiuoja savo automobiliais. Be to vairuotojai priprato prie žiemos. Važiuoja lėčiau. Tą pastebimi ir pagal greičio matuoklių duomenis“, – teigė pareigūnas.

Piktinosi užsnigtu privažiavimu

Penktadienį neišvengta ir traumų dėl slidžios dangos. Greitosios pagalbos tarnybos medikai tvirtino, kad tokie atvejai buvo keli.

Nuolat sningant, kai kurie neringiškiai skundėsi, kad sudėtinga įvažiuoti į keltą. Į darbą iš kurorto kiekvieną rytą važinėjanti Erika tvirtino, kad 50 metrų atstumu tiek Klaipėdos, tiek Smiltynės pusėje būna nevalyta. „Tenka važiuoti ekstremaliomis sąlygomis“, – tvirtino gyventoja.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas aiškino, kad įvažiavimai į keltą yra valomi, tačiau greitai vėl užsninga.

„Darbuotojas kiekvieną rytą prie 8 val. ateina ir pradeda valyti. Problemų nelabai turėtų kilti. Jei nesugebame patys nuvalyti, samdome įmonę. Gal moteris važiavo labai anksti ir nebuvo spėta privažiavimo nuvalyti po nakties“, – svarstė D.Butvydas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių