Quantcast

J.Didžiulis: mudviejų su Erica dainos atspindi tikrąsias mūsų emocijas

Šeštadienį Ericos Jennings ir Jurgio Didžiulio duetas „The Ball & Chain“ antrą kartą savo bendrame gyvenime leisis į jaukų kamerinį „Dviejų dviem“ turą po Lietuvą. O paskutinė jo stotelė bus Klaipėda.

Turo metu jiedu pristatys savo naujas dainas, sukurtas Kolumbijoje, bei jau pažįstamą tik patobulintą elegantišką retro muzikos programą, kurioje susipynė airiškas ir kolumbietiškas temperamentas. Ji publiką nukels į 5–6 dešimtmečius. Tuo metu buvo itin populiaru savo laisvalaikį leisti dinner dances (šokiuose su vakariene). Tokią nuotaiką siekia sukurti ir šis duetas, išlaikydamas visą deramą pagarbą scenai ir klausytojams.

„Šie koncertai daugiausia skirti solidesnei publikai, kuri dažnai nėra nusiteikusi eiti į muzikinius pasirodymus klubuose arba ten, kur visos vietos stovimos ir tenka „pakovoti“ už geresnį matomumą ar buvimo plotą apskritai“, – „Dviejų dviem“ turo idėją pakomentavo J.Didžiulis.

Arčiau publikos

Jau balandžio 20-ąją Klaipėdos pramogų salėje „Vakaris“ duetas iškilmingai užbaigs savo keliones po šalį. Ta proga keli klausimai dueto vienai antrajai – J.Didžiuliui.

– Kuo ypatingas šis jųdviejų turas?

– Jo metu scenoje mes esame dviese – tik aš ir Erica. Šis formatas leidžia mums būti arčiau publikos. Kai grojame su daugiau muzikantų – garso lygis dažniausiai neleidžia jausti dinamikos, be to, dainų atlikimo struktūra būna kur kas labiau apibrėžta.

– „Dviejų dviem“ turas panašiu metu vyko ir praeitais metais – ar kažkuo ši jųdviejų programa šiemet patobulėjo?

– Šiaip jau „The Ball & Chain“ turi labai aiškų estetinį ir vertybinį pagrindą. Tačiau duetas kaskart tobulėja. Dabar mudu su Erica skambame geriau, brandžiau ir sodriau negu bet kada anksčiau.

Pavyksta natūraliai

– Šiuosyk savo duetinį pasirodymą nusprendėte pastiprinti režisūriniais elementais?

– Taip, paprašėme profesionalų padėti mums režisūriniais sprendimais scenoje. Tačiau daugiausia dėmesio buvo skirta nušlifuoti tam, kas mums su Erica scenoje ir taip natūraliai pavyksta. Mūsų pasirodymuose nuo pat pradžių buvo natūralios vaidybos. Taip yra todėl, kad „The Ball & Chain“ dainos atspindi mūsų tikrąsias emocijas.

– Minėjote, jog turo metu pristatysite ir naujų dainų... Apie ką jos?

– Kaip ir ankstesnės, taip ir naujosios dainos nenukrypsta nuo dviejų žmonių santykių temos bei saldaus cinizmo. Viena nauja daina – apie mylimojo dėmesio stoką. Kita – apie tai, kad jau per vėlu ir nėra galimybės pasprukti.

– Ar tenka su Erica pasiginčyti dėl muzikos ar sceninio įvaizdžio?

– Žinoma. Ir net labai dažnai. Tačiau lygiai taip pat dažnai mes vienas kitą suprantame vien iš žvilgsnio – net žodžių neprireikia.

Mokysis šokti

– Turą po Lietuvą kitą savaitę užbaigsite Klaipėdoje – kokie pirmi prisiminimai ateina į galvą pagalvojus apie šį miestą?

– Vienareikšmiškai – Jūros šventė.

– Atostogų su Erica ir vaikais keliaujate į paties gimtąjį kraštą – Kolumbiją. O ar leidžiate lietuvišką vasarą Lietuvos pajūryje?

– Kiekvienais metais vasarą prie jūros verda pagrindinis veiksmas, todėl vienaip ar kitaip daug laiko praleidžiame čia.

– Gal išduotumėte svarbiausius jųdviejų su Erica kūrybinius planus?

– Mielai! Jau ateinantį rudenį ruošiamės išleisti antrąjį „The Ball & Chain“ albumą – jame pristatysime naują skambesį su mini orkestru. Be to, vasarą žadame rimtai mokytis šokti – kad nuo rudens žmonės galėtų ne tik klausytis mūsų dainų, bet ir koncertų metu mėgautis nedideliu judesio šou. Šiaip jau dabartinis mūsų „Dviejų dviem“ turas yra tarsi „užkandis“ to, ką mes veiksime nuo rudens ir kur link judame su savo muzika bei įvaizdžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių