Quantcast

„Impuls“ baseino savininkai įtaria sąmokslą

Beveik prieš savaitę „Impuls“ baseine Kaune įvykusią nelaimę tiriantys specialistai atsidūrė aklavietėje. Nelaimės priežastys dar nežinomos, o baseino savininkai pradėjo tirti diversijos versiją. Baseino vadovai atsiprašė nukentėjusios šeimos.  

Nuo šeštadienio įvairių tarnybų specialistai suka galvas, kas galėjo įtakoti dviejų vaikų ir vieno suaugusiojo pasinuodijimą chloru.

„Impuls“ baseino atstovai teigia nė neketinantys ginčytis, kad nelaimė įvyko dėl baseine naudojamo chloro, tačiau jie teigia galintys paneigti visas kilusias versijas dėl ventiliacijos sistemos gedimo ar chloro perdozavimo. Dokumentais patvirtinta, kad visos sistemos nelaimės vakarą veikė puikiai. Pečiais trauko ne tik sistemas apžiūrėję specialistai, bet ir jų gamintojai, kurie baseino savininkams pametėjo naują įvykio versiją - kažkas į baseiną galėjo įpilti kitų cheminių medžiagų.  

„Yra tikimybė, kad kažkokiu būdu chloras susimaišė su kita medžiaga, o tai galėjo sukelti tokias sunkias pasekmes. Užsienio specialistai sako, kad tokių atvejų yra buvę“, - teigė baseiną valdančios bendrovės „Neo aljansas“ Rinkodaros ir pardavimų vadovė Svetlana Kavina.

Bendrovė pati atlieka sąmokslo versijos tyrimą ir viliasi, kad susigaudyti gali padėti policija. Santakos policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policijai į rankas viso įvykio tyrimą perduoda ir Kauno visuomenės sveikatos centras  (KVSC).

„Ką galėjome, tą ištyrėme. O kriminalus turi tirti policija“, - sakė KVSC vadovas Gintautas Kligys.

„Kauno diena“ jau rašė, kad nuo šeštadienio prie dirbtinio kvėpavimo aparato prijungtas 11 metų berniukas ketvirtadienį buvo perkeltas iš Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyriaus, tačiau lieka ligoninėje. Vaikas jaučiasi geriau, tačiau apsinuodijimo įtaka jo sveikatai kol kas neprognozuojama.

Ketvirtadienį su berniuko tėvais buvo susitikę baseino vadovai, kurie teigė, kad labiausiai nukentėjusiam berniukui ir taip pat chloru apsinuodijusiai ketveriais metais vyresnei jo sesutei padės, kaip išmanydami. S.Kavina teigė, kad kalbos apie konkrečias pinigų sumas dar nebuvo, tačiau tėvų ir bendrovės vadovų susitarimas liks konfidencialus.


Šiame straipsnyje: chlorasImpuls

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių