Quantcast

Gyventojai gaili nupjautų medžių

Vaikų darželio teritorijoje pjaunami medžiai sukėlė netoliese gyvenančių klaipėdiečių nerimą. Gyventojai piktinosi, kad šalinami sveiki plačiašakiai. Įstaigos atstovai tvirtino, jog darbams turi visus leidimus.

Kauno gatvėje esančio darželio-mokyklos „Saulutė“ teritorijoje medžiai buvo pjaunami trečiadienį. Už tvoros vykstantys darbai privertė sunerimti aplinkinių namų gyventojus.

„Darželio teritorijoje pjaunami sveiki medžiai. Pernai juos pjovė, šiemet vėl. Greitai įstaigos teritorijoje neliks nė vieno medžio. Pernai domėjausi ir sužinojau, kad įstaiga turi leidimą jų pjovimui. Tačiau kas juos išduoda sveikiems medžiams?“, – klausė gyventojai.

Klaipėdos vaikų darželio-mokyklos „Saulutė“ direktorės pavaduotoja ūkio reikalams Vida Urbonienė tvirtino, jog savivaldybė leidimą medžių pjovimui yra išdavusi. Juos vertino speciali komisija.

„Kertame ne visus medžius, o tik tuos, kuriuos leido savivaldybė. Kitus tik genime. Ateityje esame numatę nupjauti ir egles. Tačiau kol kas šiems darbams neturime lėšų“, – aiškino V.Urbonienė.

Pasak pavaduotojos, medžius leisti nupjauti prašyta dėl įvairių priežasčių. Kaštonas pašalintas, nes augo prie kanalizacijos ir dėl jo ši užsikimšo.

Kiti pašalinti medžiai buvo pažeisti, pasenę. Kai kur jie buvo per tankiai suaugę.

„Mūsų teritorijoje daug metų nieko nebuvo daryta. Dalis medžių buvo nesodinti, o išdygę patys. Jie augo per tankiai. Nebuvo vaizdo. Pernai išpjovėme didelį dalį medžių. Šiemet mažiau. Suprantu, kad visiems skauda širdį dėl medžių, bet iš arti niekas jų niekas nematė“, – pasakojo pavaduotoja.

Pasak V.Urbonienės, medžius pjauna darželio darbuotojai.

„Viską darome savo jėgomis. Pinigų pirkti šiai paslaugai neturime. Vieno medžio nupjovimas kainuoja 500 litų. Iš kur vaikų darželis gali gauti tokius pinigus?“, – klausė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

..

.. portretas
Pusgalviai tie gyventojai.. Dejuoja, kad saules per medzius nera, tamsu bute, bet kai jau pjauna, tai verkia

Ilona

Ilona portretas
medzius reik priziuret,kaip savo pazastis...

Dalia

Dalia portretas
Niekaip nesiliauja tas medžių naikinimas. Už ką lietuviai taip nemėgsta medžių?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių