Quantcast

Giraitės ginkluotės gamykla ieško naujo vadovo

Šaudmenų gamybos įmonė Giraitės ginkluotės gamykla ieško naujo vadovo - jo konkursas paskelbtas spaudoje šeštadienį.

Tarp reikalavimų potencialiam gamyklos vadovui - ne mažesnė kaip 3 metų vadovavimo patirtis, mokėti anglų kalbą, turėti darbo su užsienio rinkomis ir bendraujant su aukšto rango užsienio šalių pareigūnais patirties.

Pretendentų paraiškų laukiama iki spalio 4 dienos.

Skelbime Giraitės ginkluotės gamykla nurodė, kad yra viena naujausių ir moderniausių pasaulyje šiuo metu veikiančių šaudmenų gamyklų. Ji yra įdiegusi pažangią technologiją, dirba pagal tarptautinius standartus bei gamina NATO reikalavimus atitinkančią produkciją.

Šiemet birželį nuostolingai veikiančios Giraitės ginkluotės gamyklos laikinąja

direktore paskirta gamyklos direktoriaus pavaduotoja bendriesiems reikalams Gerda Asipavičienė.

Šiose pareigose nuo birželio 2 dienos ji pakeitė Vidmantą Širvinską, kuris birželio 1-ąją postą paliko šalių susitarimu.

Įmonė šiemet išbraukta iš privatizuojamų objektų sąrašo. Galvojama, ar pritraukti investuotoją, ar suteikti paskolą, siekiant pagerinti jos finansinę ir valdymo padėtį. Pritraukti investuotoją esą galima keliais būdais: įmonę išnuomoti, perduoti koncesijos pagrindu arba per kapitalo investicijas.

Ūkio ministerija valdo 100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų. Nominali gamyklos akcijų vertė - 21,5 mln. litų.

Giraitės ginkluotės gamyklos privatizavimo galimybė anksčiau buvo svarstoma ne vienerius metus, bet procesas iki šiol strigo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių