Quantcast

D.Kedžio šalininko A.Lobovo skundą Kauno teismas atmetė

Kauno apygardos administracinis teismas paliko galioti Jonavos teismo nutartį. Ja Andrejus Lobovas buvo nuteistas 160 litų bauda už savavaldžiavimą. 

A.Lobovas neatvyko išklausyti Kauno apygardos administracinio teismo nutarties. Teisėjas Kęstutis Gudynas jo skundą atmetė. 

Teisėjas paaiškino, kad teismų duomenų bazėje matyti visuotinai žinomas faktas, kad šių metų gegužės 14 dieną turėjo būti skubiai vykdoma Kėdainių apylinkės teismo nutartis. Drąsiaus Kedžio dukra turėjo būti perduota jos mamai Laimutei Stankūnaitei. 

A.Lobovas, klūpėdamas su kitais asmenimis prie Kedžių ir Venckų namų vartų, neleido išvežti mergaitės. Praėjusiame posėdyje teismui A.Lobovas aiškino manęs, kad vaiko gyvybei buvo kilusi grėsmė. 

A.Lobovas neneigė matęs vartų pusėn atvažiuojantį automobilį. 

D.Kedžio mama Laimutė Kedienė teisme paliudijo, kad norėjo išvežti mergytę, tačiau žmonės neleido. 

Teismas išaiškino, kad pareiškėjas žinojo apie mėginimą mergaitę perduoti mamai ir savo veiksmais sutrukdė tai padaryti. 

Praėjusiame posėdyje savavaldžiavimu kaltinamas A.Lobovas teisinosi, kad lemtingąją dieną ėjęs į prie vartų stovėjusią palapinę pavalgyti. Tuo momentu kilo sumaištis, ir jis atsidūrė pirmose minios gretose. Prašymo praleisti pravažiuoti automobiliui A.Lobovas esą negirdėjo, nes dainavo ir meldėsi. 

Pasak teisėjo, tariamo teisingumo vykdymas nesilaikant įstatymų traktuojamas kaip savavaldžiavimas. Paliktas galioti Jonavos teismo sprendimas, kuriuo A.Lobovui buvo skirta 160 litų bauda. 

Kauno administracinio teismo nutartis gali būti skundžiama per 10 dienų.


Šiame straipsnyje: KedysLobovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių