Quantcast

D.Kedžio mirties ketvirtinėse - ne tik artimieji (papildyta)

Sekmadienį Drąsiaus Kedžio mirties ketvirtines minintys žmonės lankėsi prie Kauno marių, bažnyčioje ir kapinėse. Tarp gedinčių buvo ir velionio nepažinojusių.  

Pirmiausia D.Kedžio ketvirtines minintys žmonės rinkosi prie Kauno marių. Vietoje, kurioje buvo rastas velionio kūnas uždegtos žvakutės, padėtos gėlės. Iš viso atvyko iki šimto žmonių. D.Kedys pagerbtas tylos minute, skambėjo kanklės, deklamuotos eilės, tartos už teisingumą raginančios kovoti kalbos.

Trumpo susibūrimo pabaigoje moteris prašė visus galinčius atvykti prie Venckų namų ir neleisti teisėsaugai įvykdyti penktadienį priimto teismo sprendimo - atiduoti D.Kedžio dukrelę jos biologinei motinai.

18 val. žmonės rinkosi į Garliavos bažnyčią. Jų skaičius buvo ženkliai išaugęs, nes atvyko dar daugiau D.Kedžio nepažinojusių žmonių.

„Jo nepažinojau, bet negalėjau neatvykti kai tokie dalykai dedasi“, - sakė dviejų mažamečių vaikų mama Dovilė.

Prie bažnyčios atvyko ir keturios dešimtys baikerių, kurie atsiliepė į šauksmą nelikti abejingiems. Vėliau procesija patraukė į kapines prie D.Kedžio kapo. Visą laiką šalia jos buvo Kauno rajono policijos pareigūnų ekipažas.    

Papildyta: Tuo D.Kedžio paminėjimas sekmadienį Kaune nesibaigė. Vakare miesto gatvėmis važinėjo keliasdešimties motociklų ir automobilių kolona. Prie mašinų buvo pritvirtintos juodu kaspinu perrištos valstybinės vėliavos. Taip pat buvo pora vėliavų su D.Kedžio atvaizdu ir šūkiu: „Pedofilams - NE“.    


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių