Quantcast

Daugiavaikėms šeimoms lengvatų Klaipėdoje dar teks palaukti

Eiliavos už automobilių stovėjimą Klaipėdoje tvarka vėl sulaukė korekcijų. Tačiau politikai neketina sustoti ir numatė, kad tvarką dar koreguos kitame miesto tarybos posėdyje.

Ketvirtadienį uostamiesčio politikai patvirtino savivaldybės administracijos pasiūlytas rinkliavos už automobilių stovėjimo tvarkos pataisas.

Todėl leidimus nemokamai statuti automobilius apmokestintose zonose galės ne tik gyventojai, bet ir juridiniai asmenys ar žmonės, dirbantys su verslo liudijimais. Jiems taip pat bus galima įsigyti vienam turtiniam vienetui du leidimus nemokamai statyti automobilius 200 metrų spinduliu aplink patalpas. Pirmasis leidimas kainuos 5 litus metams, o antrasis – 250 litų.

Politikai ketvirtadienį taip pat nustatė, kad galės įsigyti lengvatinius leidimus statyti automobilius visoje apmokestintoje zonoje. Toks leidimas metams kainuos 100 litų ir jis bus taikomas valdiškų įstaigų, esančių apmokestintoje teritorijoje, visuomenės informavimo priemonių tarnybiniams automobiliams.

Lengvatinius leidimus galės nusipirkti ir Klaipėdos garbės piliečiai, kultūros magistrai, asmenys, apdovanoti.

Miesto tarybos narė Zita Šličytė siūlė, kad teisė įsigyti lengvatinius leidimus būtų suteikta ir daugiavaikėms šeimoms – tėvo ar motinos vardu registruotiems automobiliams. Leidimą tokios šeimos galėtų gauti tol, kol visiems vaikams sukaks 18 metų.

Tačiau miesto politikai tokiam siūlymui nepritarė. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė patikino, jog sudaryta darbo grupė analizuoja, kokius leidimus būtų galima suteikti daugiavaikėms šeimoms, kad joms pavyktų išvengti išlaidų už automobilių stovėjimą. „Manau, kad kitame posėdyje jums jau pateiksime sprendimo projektą“, - teigė J.Simonavičiūtė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas viešai pažadėjo, jog pats pateiks savivaldybės administracijai siūlymą, kad ji numatytų, jog daugiavaikėms šeimoms už joms priklausančių automobilių stovėjimą Klaipėdoje nereikėtų mokėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Padaryta, bet iki galo nesutvarkyta. Politikai sugalvojo paprastą šeimos schemą. Vyras, žmona ir vaikas mažiukas, dvi mašinos, šeimai kainuos 255. O jeigu svetimi gyvena bute, pirmasis automobilis 5, o antras-250Lt. Būna, kad bute, gal politikams atrodo nenormalu, bet gyvena dvi šeimos, vienai šeimai- 5 litai, kitai šeimai 50 kartų suma didesnė. Jokios teisybės, bėga dvi šeimos galvos lenktynių, nes kuris pirmesnis, tam bus leidimas pigiau. Tas pats ir du studentai, gyvenantys viename bute, kodėl jie turi mokėti skirtingai, juk jie-ne šeima. Paiimkim, kad ir šeimą, mama, tėtis ir du vaikai pilnamečiai. Trečiam automobiliui nėra numatytas joks leidimas. Tai ką daryti 3 žmogui,jeigu jam į darbą važiuoti būtinas automobilis? Ar nėra pažeidžiamos jo kaip žmogaus teisės, tiesiog teisė į darbą.

Mokestis

Mokestis portretas
Tai automobilio mokestis. Jie, savivaldybė, jo įvesti neturi teisės. Liberalai nepaiso įstatymų ir konstitucijos, kitaip sakant, savivaldžiauja. Visus mokesčius Lietuvoje kolkas įveda ar atšaukia ik seimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių