Quantcast

„Bajorkiemio“ pastatams statybų leidimas nebuvo išduotas

Kaišiadorių rajono apylinkės teismui perduoda nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje atsakomybėn patrauktas savavališkas statybas Kauno marių regioniniame parke įteisinęs valdininkas.

Taip pat Kauno apygardos administracinis teismas neteisėtai išdygusius aštuonis bendrovei "Bajorkiemis" priklausančius pastatus pripažino netinkamais naudoti, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

Teismas konstatavo, kad Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorinių planavimo ir statybos valstybinės priežiūros specialisto išduoti statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktai pažeidžia įstatymų reikalavimus, tad yra neteisėti.

Specialistui, "palaiminusiam" be leidimo išdygusius pastatus, pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba bei dokumentų klastojimo.

Už piktnaudžiavimą tarnyba gresia dirbti tam tikrą darbą atėmimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimo bausmė iki trejų metų. Už dokumentų klastojimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki trylikos metų.

Kauno apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs Kaišiadorių rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus prašymą, nustatė, kad bendrovės "Bajorkiemis" įregistruotiems pastatams: kalvio dirbtuvėms, klėtims ir pavėsinėms, pastatytiems valstybės saugomoje teritorijoje, nebuvo išduotas statybų leidimas.

Konstatuota, jog statant šiuos pastatus nebuvo atsižvelgta į kraštovaizdžio bei tradicinės architektūros savitumus, paveldo objektų apsaugos reikalavimus, taip pat buvo pažeisti tradicinės regiono architektūros reikalavimai, neatsižvelgta į gamtos ir istorinius kraštovaizdžio požymius.

Į teismą gindamas viešąjį interesą dėl neteisėtų statybų pamaryje prokuroras D.Valkavičius kreipėsi po to, kai Kauno apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento pareigūnai nereagavo į Kauno marių regioninio parko pateiktą informaciją, kad minėti pastatai valstybės saugomoje teritorijoje pastatyti savavališkai.

"Atsižvelgiant į tai, kad jie po šių įspėjimų nesiėmė priemonių savavališkos statybos padariniams pašalinti, viešąjį interesą ginti ėmėsi prokurorai", - viešojo intereso gynimo motyvus aiškino D.Valkavičius. 


Šiame straipsnyje: Bajorkiemis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių