Quantcast

Arenai siūloma suteikti Žalgirio vardą

Kauno meras Andrius Kupčinskas siūlo Nemuno saloje statomą areną pavadinti Kauno Žalgirio vardu. Tokį pavadinimą arenai pernai rugsėjį siūlė kai kurie „Kauno dienos“ skaitytojai.

„Manau, kad artėjant 600-osioms Žalgirio mūšio metinėms, būtų prasminga naująją Kauno areną pavadinti Žalgirio vardu. Tai būtų vienas solidžiausių indėlių įprasminant ir prisidedant prie šio reikšmingo Lietuvai įvykio paminėjimo“, - sakė A.Kupčinskas.

Diskusijos apie naujų sporto ir pramogų rūmų pavadinimą kilo vos pradėjus juos statyti. Miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius pageidavo naujiesiems rūmams suteikti kunigaikščio Vaidoto vardą. Vicemero idėja išprovokavo miestiečių diskusijas apie arenos pavadinimą, ypač interneto erdvėje. Kunigaikščio Vaidoto vardas sulaukė nemažai kritikos. Kalbėta ir apie Lietuvos vardo tūkstantmečio pavadinimo suteikimą naujiesiems rūmams.

Buvo užsiminta apie galimybę parduoti arenos pavadinimą investuotojui, kuris finansiškai prisidėtų prie objekto statybų. Neoficialiai kalbama, kad savivaldybė sulaukė konkrečių siūlymų, kiek verslininkai pasiryžę pakloti už Nemuno saloje statomų rūmų pavadinimą. Už Vilniuje pastatytos arenos vardą kompanija „Siemens“ sumokėjo apie 10 mln. litų.

Nusprendusi investuotojui parduoti pramogų ir sporto rūmų pavadinimą ne pačius geriausius laikus išgyvenanti savivaldybė galėtų palengvinti mokesčių mokėtojų pečius užgriūsiančio koncesijos mokesčio naštą. Meras pripažįsta, kad toks pasirinkimas atneštų finansinę naudą, tačiau, anot jo, tai bus nepriimtina nei miestiečiams, nei Kauno svečiams.

Siūlymui parduoti arenos pavadinimą kategoriškai prieštarauja ir S.Buškevičius, teigdamas, kad tokį svarbų objektą pavadinti kokio nors verslo magnato vardu būtų didžiausia nesąmonė.

Galutinį sprendimą dėl arenos vardo turės priimti miesto taryba. Šiandien politikai taip pat turės apsispręsti dėl Pramogų ir sporto rūmų valdymo ir naudojimo koncesijos mokesčio, kuris turėtų būti 2,5 mln. litų per metus. Nuo rugsėjo vykstančios derybos su viešąja įstaiga „Kauno „Žalgirio" rėmėjas“ ir asociacijos „Kauno futbolo ir beisbolo klubas" konsorciumu užsitęsė dėl abiejų pusių nesutarimo sprendžiant, kokio dydžio koncesijos mokestį kasmet turės sumokėti savivaldybė.

Arena Nemuno saloje turėtų būti baigta iki 2010 metų lapkričio. 2011 metais Lietuvos vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tikimasi, kad būtent šiuose naujuose rūmuose virs kovos dėl medalių.

Kauniečių siūlymai:

Kauno arena

Nemuno arena

Nemuno salos arena

Salos arena

Žalgirio arena

Kauno Žalgirio arena

Kauno centrinė karmelitų arena

Karmelitų centriniai sporto rūmai

Vytauto Didžiojo arena

Karaliaus Mindaugo arena

Arena Kaunas

Salos sporto halė

Kaunas Millenium Dome

Tūkstantmečio arena


Šiame straipsnyje: Kauno arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių