Quantcast

Ar N.Venckienei pavyks nušalinti teismą, paaiškės iki trečiadienio

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį užregistravo iš Kėdainių atvežtą Neringos Venckienės prašymą nušalinti Kėdainių rajono apylinkės teismą.

Pasak Panevėžio apygardos teismo atstovės ryšiams su visuomene Jolitos Gudelienės, prašymas bus išnagrinėtas vėliausiai iki trečiadienio. „Bet gali būti, kad Civilinių bylų skyrius prašymą išnagrinės greičiau. Tai priklausys nuo teisėjų užimtumo“, – sakė ji.

Kėdainių rajono apylinkės teismas penktadienio popietę turėjo priimti sprendimą, ar leisti antstolei Sonatai Vaicekauskienei imtis prievartos grąžinant dukterį Laimutei Stankūnaitei. Tačiau Neringa Venckienė, likus pusvalandžiui iki prašymo nagrinėjimo pradžios, paprašė šio teismo nušalinimo.

N.Venckienė nepasitikėjimą Kėdainių rajono apylinkės teismu pareiškė dėl to, kad tas pats teismas priėmė sprendimą perduoti mergaitės globą L.Stankūnaitei, taip pat šis teismas atmetinėjo kitus po sprendimo teiktus jos prašymus.

Prieš tai trečiadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas atmetė N.Venckienės prašymą, kuriuo ji prašė sustabdyti vykdymo veiksmus byloje – mergaitės perdavimą motinai.

Taip pat teismui pateiktas skundas dėl antstolės veiksmų. N.Venckienė mano, kad antstolė S.Vaicekauskienė negalėjo priimti vykdyti šios bylos ir negalėjo raginti perduoti mergaitę, nes nėra pagrindo vykdyti teismo sprendimą. Teismas perdavęs skundą laukia antstolės sprendimo. Jei ji nesutiks, ginčą spręs teismas. Teismo nutartis dėl vykdymo veiksmų dar gali būti apskųsta Panevėžio apygardos teismui.

Antstolė prašymą leisti naudoti teisines priverstines priemones, vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį priskirti velionio Drąsiaus Kedžio dukros globą jos motinai Laimutei Stankūnaitei, įteikė prieš savaitę.

Nutartis dėl mergaitės gyvenamosios vietos priimta gruodžio 16 d. Joje buvo numatytas 14 dienų laikotarpis, per kurį L.Stankūnaitė turėjo ilginti pasimatymus su dukra, kol jie pasieks 6 valandas. Tačiau motina su dukra bendravo ilgiausiai 4 valandas, nes daug pasimatymų neįvykdavo. N.Venckienės teigimu, mergaitė sutikdavo matytis su L.Stankūnaite tik namuose, o į neutralią vietą vykti atsisakydavo.

Pasak Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Dabašinskienės, L.Stankūnaitė šiuo metu su dukra bendrauja internetu per „Skype“ programą. „Tolesni veiksmai priklauso nuo antstolės“, – paklausta, koks bus jos vadovaujamo skyriaus vaidmuo dėl priverstinio vaiko perdavimo.

Antstolė buvo įpareigojusi N.Venckienę gera valia perduoti globotinę motinai gruodžio 30 d. ir sausio 11 d. Abu kartus N.Venckienė globotinės į paskirtą vietą nenuvežė, tvirtindama, kad prieš mergaitę prievartos nenaudos, nes esą ji nenorinti gyventi su motina.

N.Venckienė anksčiau yra teikusi prašymą nušalinti S.Vaicekauskienę, kaltindama ją šališkumu viešuose pasisakymuose. Antstolei atsisakius, prašymą nagrinėjo Kėdainių rajono apylinkės teismas ir jį atmetė kaip nepagrįstą.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva valdo

 Lietuva valdo portretas
Stambiu valstybes vagiu ir teisesauginku bendras voratinklinis klanas. O Kraujutaitiene yra viena is juoduju voriu kuri dengia stambia kontrabanda ir kitus stambius valstybes mastu vykdomus valstybes pareigunu nusikaltimus.Man kyla kitoks klausimas? Kada ir kas teis pacius nusiklatelius prokurorus ir teisejus?

paskaityk

paskaityk portretas
paskaitykite šiandieninį LL

kas sprende

kas sprende portretas
kai mergaite buvo atiduota suinteresuotai pusei,kurioje zmones saudyti laikoma norma,manau ta mergaite suprato,jei budama 2-ju jau viska zinojo apie pedofilija,puikiai ,linksmai vaidino lyg patyrusi aktore.matydama ka sugeba venckiene su skuciene,sugeba jas taip'myleti ', kad nenori pas mama.gal patys pabandykit ponai, ant savo vaiku,tada suprasit ka gali myleti ir ko ne.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių