Quantcast

Ar galima degalinėje įsipilti kuro nemokamai?

Ar įmanoma degalinėje prisipilti daugiau degalų nei už juos sumokėjome? Tikėdami tokia galimybe, patyrę vairuotojai susigalvoja įvairiausių būdų, kaip neva apgauti degalinės kuro pildymo sistemą. Tačiau ar vairuotojų metodai tikrai yra veiksmingi?

Klaipėdietis skundėsi, jog prieš keletą savaičių prieš jo akis taksi vairuotojas degalinėje stengėsi į savo automobilio baką „išvarvinti“ visą pildymo žarnoje likusį kurą.

Vyrui kilo įtarimas, ar toks taupymo būdas nėra nesąžiningas kito, po jo eilėje laukusio vairuotojo atžvilgiu. Uostamiesčio gyventojui taip pat buvo smalsu sužinoti, ar iš tiesų taip galima sutaupyti bent kelis šimtus mililitrų kuro?

Egzistuoja slapti kodai?

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius teigė, jog šiandien žmonės susigalvoja įvairiausių gudrybių, kurios neva gali apgauti elektroninę kuro užpildymo sistemą.

„Anksčiau girdėdavau pasakojimus iš motociklininkų, kad neva kolonėlėje mindant kuro užpylimo žarną iš jos buvo galima išpumpuoti papildomai degalų. Kiek tai realu, nežinau. Bet manau, kad tai gali būti tiesiog mitas“, - kalbėjo asociacijos prezidentas.

L. Vosylius pasakojo, jog kažkada jam teko atlaikyti kaltinimus neva degalinės turi slaptus kodus, kurių pagalba galima apgauti vartotoją ir įpilti į jo automobilio baką mažiau degalų. Asociacijos prezidentas juokavo, kad jei tokie kodai egzistuoja, būtų malonu, jei kas nors juos atskleistų ir jam.

Teiginys, vertas apmąstymo

Tuo metu degalinių tinklo vadovas Paulius Zaveckas teigė, jog Klaipėdiečio nusiskundimą galima laikyti pagrįstu.

„Tai labiau teiginys pasvarstymui. Jei kažkokiu būdu vairuotojui pavyko iš žarnos išleisti visą kurą, savaime suprantama, kad kitas toje pat vietoje degalus pirksiantis žmogus degalų įsigis mažiau“, - kalbėjo degalinių tinklo vadovas.

Tačiau pasak P. Zavecko, atvejai, kuomet kratant žarną bandoma sutaupyti kuro, yra pavieniai. Vadovas taip pat abejojo, ar šis metodas tikrai yra veiksmingas.

Sovietinis įprotis

Kuro talpomis prekiaujančios bendrovės technikos direktorius Andrius Jonušas tikino, jog šiandien įsipilti daugiau degalų purtant ar kitaip vartant pildymo žarną – neįmanoma.

„Degalai, kurie lieka pildymo žarnoje, nepriklauso nei vienam vairuotojui. Kol už juos nesumokėta, jie priklauso degalinei. O iš žarnos nei ją keliant, nei ją sukant degalų neišpilsi. Kuro pistolete yra vožtuvas, kuris atsidaro tik veikiant kuro siurbliui“, - kalbėjo specialistas.

Pasak A. Jonušo, žmonių įprotis purtant ar kitaip mėginant iš kuro žarnos išleisti „nemokamus“ degalus yra tik senas sovietinis įprotis, kurį daugeliui vairuotojų kažkada įskiepijo jų tėvai ar seneliai. Tačiau šiandien toks taupymo metodas, specialisto teigimu, yra visiškai neveiksmingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Nerasykite blogai apie sovietinius laikus.Benzino litras kainavo 0,20 kap.-0,30 kap.,aisku ,po truputi kilo kainos ,bet kilo ir dabo uzmokestis.Viskas kainavo pusvelciui,nors ir atlyginimai buvo labai mazi,bet viskam uzteko.Dabar zmogus dirbdamas negali uzdirbti mokesciam ir masinos kurui ,dauguma masinas pastate,sveikas protas neleidzia dumais paleisti ,tokius didelius pinigus.Naftininkam ateis galas ,as taip manau.

ei daunai

ei daunai portretas
koks dar sovietinis protis? rusu laikais benzinas kapeikom kainavo, pamenu jei sumirksedavo kuro lempa tai is kart i kolonke ir pilna baka prisipili, mano tevas paskojo kad dar seniau kolchozuose apamai i griovi degalus supildavo kad tik sunaudot visa norma. be to ir pistoletai rusiski biski kitokie budavo, ant zemes padejus benzas isbegdavo, na ten i koki motoroleri gal galejai kiek isivarvint bet i bakeli padeta ant zemes o ne i baka

imanoma

imanoma portretas
uztat imano praktiskai nemokamai isipilti, pyliausii karta benzino Klaipedos vienoje degalineje, pyliau 10 litru benzino o nuskaiciavo kaip uz viena, ir tai buvo visai nesenai, sakyciau pasiseke gaut gera nuolaida, gailejausi kad tiek mazai pyliau :D
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių